Kutsal yolculuk heyecanı başladı!

Ordu'da 1 Eylül tarihinde kutsal topraklara gidecek hacı adayları eğitim seminerine alındı.Kutsal yolculuk için yapılan hazırlıklar eğitim semineri ile başladı. 3'üncü kafile için düzenlenen seminer Ordu İl Müftülüğü mescidinde yapıldı. Eğitimler kapsamın

Kutsal yolculuk heyecanı başladı!

Ordu'da 1 Eylül tarihinde kutsal topraklara gidecek hacı adayları eğitim seminerine alındı.

Kutsal yolculuk için yapılan hazırlıklar eğitim semineri ile başladı. 3'üncü kafile için düzenlenen seminer Ordu İl Müftülüğü mescidinde yapıldı. Eğitimler kapsamında hacılara, ibadetler sırasında yapmaları gerekenler anlatıldı. İl Müftü Yardımcısı ve Hac Kafile Başkanı Seyfullah Çakır tarafından verilen seminerde hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

İl Müftülüğü'nde 3'üncü kafileye düzenlenen seminerin ardından 4'üncü kafilede ki hacı adayları içinde 13 Ağustos Çarşamba günü Ünye Merkez Kur’an Kursu'nda aynı şekilde seminer verileceği kaydedildi.

ORDULU 707 KİŞİ HACI OLACAK

İl Müftülüğü Hac ve Umre Şubesi'nin verilerine göre, Ordu'da bu yılki hacı adayı sayısı 707 kişi. Bu sayının 420'si Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca giderken, 287 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce şirketlere ayrılan kontenjan çerçevesinde kutsal topraklara gidecek.

Hacı adaylarının 1 Eylül'de gidecekleri kutsal topraklardan, ibadetlerini tamamladıktan sonra 10 Ekim 2014'te hacı olarak geri dönecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler