Kuru kayısı pazara çıktı!

2015 yılının ilk kuru (islimli) kayısı mahsulü Malatya Şire Pazarı’nda görücüye çıktı.Malatya’da geçen yıl yaşanan zirai don nedeniyle kilosu 17-18 liradan satılan islimli kayısının fiyatı bu sene 10-11 TL arasında değişiyor. Fiyatların bu sene çok iyi ol

Kuru kayısı pazara çıktı!

2015 yılının ilk kuru (islimli) kayısı mahsulü Malatya Şire Pazarı’nda görücüye çıktı.

Malatya’da geçen yıl yaşanan zirai don nedeniyle kilosu 17-18 liradan satılan islimli kayısının fiyatı bu sene 10-11 TL arasında değişiyor. Fiyatların bu sene çok iyi olduğunu söyleyen kayısıcılar, rekolteden ve fiyatlardan memnun.

“ÜRÜNLER VERİMLİ VE KALİTELİ”

Bu sene kayısıdaki kalitenin iyi olduğunu ifade eden kayısı üreticisi ve Gıda Mühendisi Şerif Çetintaş, “Yeni mahsuller pazara indi, 2015 yılının ilk mahsullerini dün aldık. Bu sene kuru kayısıda rekoltenin 70 bin ve 80 bin ton arasında değişeceğini düşünüyoruz. 2015 yılının mahsullerinin güzel, verimli ve kalite olduğunu tespit ettik. Bu sene hem köylü için hem ihracatçı için fiyatların da iyi olduğunu söyleyebiliriz. Aldığımız ilk mahsulün fiyatları arasında bir numaralı kayısının yani en kaliteli kayısının fiyatı 11 buçuk lira, 5 numaralı olan kayısımızın fiyatı ise 10 TL” dedi.

“FİYATLARDAN DOLAYI GEÇEN SENE İHRACAT DÜŞTÜ”

2015 yılı fiyatlarının hem köylü hem alıcı hem de satıcı için çok uygun olduğunu belirten Şerif Çetintaş, “Alıcı ve satıcı için yüksek bir fiyat değil. İnşallah bu sene kayısı anlamında daha iyi bir sezon geçireceğiz. Fiyatlar düşük değil aslında, geçen seneye göre fiyatlar gayet iyi. Bundan 3 sene önce bu kayısıların fiyatı 3-4 lira arasında değişiyordu. Şu an ise fiyatlar çok çok iyi. Verimliliğin az olmasından dolayı köylünün eline bu sene iyi bir para geçeceğini düşünüyorum. Geçen sene bu fiyatlar 17-18 lira arasındaydı, o zaman da ihracatta bir düşüklük yaşandı. Dışarıdaki alıcı bu fiyattan kayısı almak istemedi, ondan dolayı kayısılar satılmadı. Köylü için de dışarıdaki alıcılar için de bu fiyatların çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ama ilerde ne olur onu bilemeyiz. Çünkü kayısıda her an her şey değişebiliyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler