Kürt anne: Tabutuma Türk bayrağı koyun

Gözyaşı döken ve şehit haberlerinin yüreğini dağladığını söyleyen Dilek, "Bir anne olarak hep askerlerimizi düşünüyorum. Ağır vasıta ehliyetim var. Genelkurmay Başkanlığı’na Güneydoğu’da askerlik yapmak ve araç kullanmak için başvuru yapacağım. Asker olup

Kürt anne: Tabutuma Türk bayrağı koyun

Gözyaşı döken ve şehit haberlerinin yüreğini dağladığını söyleyen Dilek, "Bir anne olarak hep askerlerimizi düşünüyorum. Ağır vasıta ehliyetim var. Genelkurmay Başkanlığı’na Güneydoğu’da askerlik yapmak ve araç kullanmak için başvuru yapacağım. Asker olup yavrularım yerine ben ölmeye razıyım. Yeter ki onlar şehit olmasın. Artık terör bitsin, anaların gözünden yaş akmasın" dedi.

"TABUTUMA TÜRK BAYRAĞI KOYUN"

Kendisinin Kürt olduğunu belirten Latife Dilek, ailesine, ölmesi halinde tabutunun içine Türk bayrağı koyması için vasiyette bulunduğunu söyledi. Yaşanan terör olaylarına değinen ve gözyaşlarını tutamayan Dilek, artık televizyon izlemekten korkar olduğunu söyledi. Her gün vatan evlatlarının şehit olduğunu belirten Latife Dilek, "Her gün polisim, askerim şehit oluyor. Her gün bir annenin kalbi yanıyor. Ateş her gün anneleri yakıyor. Çok üzgünüm, dayanamıyorum artık" dedi.

"ŞEHİT OLMAYA HAZIRIM"

Göle’de okul yüzü görmediğini ve okuma yazmayı dışarıdan aldığı eğitimle öğrendiğini belirten Dilek, "Ben Kürt kökenliyim. Ama Türkiyem için şehit olmaya hazırım bir anne olarak çiçeklerimizi artık koparmasınlar bizden. Genelkurmay Başkanlığı’na telgraf çekeceğim beni de askere kabul edin diye. Artık uykuyu kaybettim, ölüm bizim için daha kolay" ifadelerini kaydetti.

"BİNLERCE ANNE VAR ASKERE GİTMEK İSTEYEN"

Kendisi gibi askere gitmek için gönüllü çok sayıda anne ve kadın tanıdığını belirten Latife Dilek, "Ben doğu kökenli bir Kürdüm. Ama Türkiye’min Kürt’üyüm. Türk bayrağını ölürsem kefenimin içine koysunlar, bayrağıma doyamıyorum. Gece sabahlara kadar bayrağımı öperek ağlıyorum. Benim askerim şehit gitmesin, gerekirse biz gidelim. Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum bir anne olarak. Durdurun bunları. Acı haber duyacağız diye korku içindeyiz. Sizlere sesleniyorum alın beni askere. Razıyım doğuya gitmeye. Gözümden artık gözyaşı yerine kan geliyor. Evimizi düşünemiyoruz çocuklarımızı düşünmekten. Hep, Türkiye topraklarını bölmeye kalkıp parçalamaya kalkanları sen parçala Allah’ım diye bir anne olarak dua ediyorum" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam