Köy evini 20 bin kitaplı kütüphaneye çevirdi

MALATYA'daki İnönü Üniversitesi'nden emekli olduktan sonra Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Çengerli Köyü'ne yerleşen Yrd.Doç.Dr. Tahir Erdoğan Şahin, yaptırdığı iki katlı evin giriş katını kütüphaneye çevirdi.Erzincan'a 84 kilometre uzaklıkta bulunan

Köy evini 20 bin kitaplı kütüphaneye çevirdi
MALATYA'daki İnönü Üniversitesi'nden emekli olduktan sonra Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Çengerli Köyü'ne yerleşen Yrd.Doç.Dr. Tahir Erdoğan Şahin, yaptırdığı iki katlı evin giriş katını kütüphaneye çevirdi.
Erzincan'a 84 kilometre uzaklıkta bulunan Refahiye İlçesi'nin Cengerli Köyü'nde doğan evli ve 3 çocuk babası, 58 yaşındaki Yrd.Doç.Dr. Tahir Erdoğan Şahin, 2007 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden emekli oldu. Eşi Aynur Şahin ile birlikte köyüne dönen emekli öğretim üyesi Tahir Erdoğan Şahin, aynı yıl köyüne iki katlı bir ev yaptırdı. Liselere yönelik bir çok tarih kitabı yazan ve yayınlanmış 30 kitabı bulunan Şahin, çocukluğundan itibaren biriktirdiği 20 bin kitabı özel olarak yaptırdığı raflara yerleştirdi. Kütüphaneyi köylülerle çocuklarına açan Şahin, şöyle dedi:
 
"Babamın öğretmen olması nedeni ile erken yaşta okuma yazma sürecine girdim. 2007 yılında emekli olduktan sonra, bir nevi kendi üniversitemi de bu köye taşımış oldum. Belli bir yaşa geldikten sonra insan kendi masal çağını özlüyor. Köy bir anlamda benim masal çağımın geçtiği yerlerdi. Geldim kendi evimi yaptım. Burada kendi kütüphanemde çalışmalarımı devam ettiriyorum. Sadece tarih üzerine değil, sosyal bilimlerden, fen bilimlerine kadar bir çok kitabı kütüphanemde var. 15'e yakın akademik yayınım var. Toplam 30 civarında kitap yazdım. 200 civarında makaleler bulunmaktadır. Kitaplarımın şimdiki varlık nedeni, ölünceye kadar zihnimiz sağlıklı kaldığı sürece yazabileceğimi zannediyorum. Daha sonra herhangi bir üniversiteye bağışlamayı düşünüyorum. Köylüler zaman zaman kütüphanedeki kitaplardan faydalanıyor. İlk okuduğum kitap 'Kırmızı saçlı çocuk' da kütüphane de var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam