Körfez Köprüsü'nden yeniden...

GEBZE- Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde mart ayında kopan catwalk (kediyolu) halatlarının yeniden çekilmesi ardından üzerinde mühendis ve işçilerin yürüyeceği 'Kedi yolu' montajına da başlandı.  Köprünün Hersek ve Dilburn

Körfez Köprüsü'nden yeniden...
GEBZE- Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde mart ayında kopan catwalk (kediyolu) halatlarının yeniden çekilmesi ardından üzerinde mühendis ve işçilerin yürüyeceği 'Kedi yolu' montajına da başlandı. 
 
Köprünün Hersek ve Dilburnu'ndaki her iki ayak aralığındaki başlangıç ve kesimde dengenin sağlanması için eşit uzaklıklarda sürdürülen ve ancak 10'da 1'i tamamlanan kediyolu montajının Temmuz sonunda bitirileceği ve ve daha sonra tabliyelerin montajına başlanacağı belirtildi.
 
Tamamlandığında İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indireceği belirtilen otoyol projesinin en önemli geçiş noktası Körfez Köprüsü'nde, geçen Şubat ayı başında çekilen, üzerine işçi ve mühendislerin çalışacağı catwalk monte edilen çelik halatlar, 21 Mart'ta Hersek Burnu ayağındaki bağlantı yerinden kopması sonucu İzmit Körfezi'ne düştü.
 
Tek taraftaki hat kopmasına rağmen diğer taraftaki bağlantı elemanlarının da aynı yerde imal edilmesi ayrıca diğer hatta da zarar vermesi nedeniyle her iki yöndeki çelik halatlar, tüm bağlantı elemanları ile birlikte indirildi, yenileri de yurt dışında imal ettirildi. Bu halatların çekimine Haziran ayı başında başlandı. İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkış trafiği de 1 hafta boyunca emniyet açısından 08.00-18.00 saatleri arasında durduruldu. Halatların çekimi bittikten sonra da üzerine kediyolu montajına geçildi. 
 
KOPMA OLMASA ÜZERİNDE YÜRÜYEREK GEÇİLECEKTİ
 
Hersek Burnu'ndaki Köprü ayağının üstündeki bağlantı yerindeki kopma olmamış olmasa ve çalışmalar aksamasaydı, köprü bugünlerde üzerinden yürüyerek geçilebilecek duruma gelecekti. Ancak, Şubat ayında başlatılan halat çekme ve kediyolu montaj çalışmaları kopma nedeniyle 3 aylık zaman kaybıyla Haziran başında sil baştan yeniden yapıldı. Köprüde, şu anda her iki ayak aralığında ve orta kesimde dengenin de sağlanması için eşit olarak sürdürülen kedi yolu montajının ancak 10'a 1'i tamamlanabildi. Bu montaj çalışması en erken Temmuz sonunda bitecek. Mühendis ve işçilerin yürümesini sağlayacak olan bu kediyolu sayesinde, üzerinden araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak asıl kalın çelik halatlar monte edilecek. Daha sonra da tabliyeler yerleştirilmeye başlanacak. 
 
KAVŞAK DÜZENLEMELERİ DE YAPILDI
 
Bu kayıp zaman zarfında, firma Körfez Köprüsü'ne araçların geçeceği tabliyeleri de hazır hale getirdi. Bağlantı yollarındaki kaba inşaatlar da tamamlandı. TEM ve D-100 Karayolu'nun Gebze girişinden itibaren köprü ve kavşaklar da buna göre yeniden düzenlendi. Yetkililer, kopan halatların ve bağlantı elemanlarının yeniden yapılması ve montajı nedeniyle yaklaşık 3 aylık zaman kaybına rağmen yine de köprünün yıl sonuna yetiştirilmesine çalışıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler