Koreliler Türkiye'yi sevdi

Türkiye’yi ziyaret eden Güney Korelilerin sayısında geçen sene itibariyle yüzde 33’lük artış oldu. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yayınlanan rapora göre geçen yıl Türkiye’yi ziyaret eden Güney Korelilerin sayısı 249 bini geçti. Böylece, 2013 yılı

Koreliler Türkiye'yi sevdi

Türkiye’yi ziyaret eden Güney Korelilerin sayısında geçen sene itibariyle yüzde 33’lük artış oldu. 

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yayınlanan rapora göre geçen yıl Türkiye’yi ziyaret eden Güney Korelilerin sayısı 249 bini geçti. Böylece, 2013 yılında Türkiye’yi ziyaret eden 187 bin Koreli sayısı, geçen yıl yüzde 33’lük artış kaydetti. 

Irak'tan sonra Türkiye’yi en çok ziyaret eden ikinci Asya ülkesinin Güney Kore olduğu belirtiliyor. Türkiye'ye 2014 yılında Çin’den 199 bin ziyaretçi gelirken Japonya’dan ise 175 bin turist geldiği ifade edildi.

Son yıllarda, Türkiye’yi ziyaret eden Korelilerin sayısında istikrarlı bir artışın olması ise dikkat çekti. 2011 yılında Türkiye’ye gelen Korelilerin sayısı 149 bin, 2012 yılında 159 bin, 2013 yılında ise 187 bini geçti.

Uzmanlar, son zamanlarda televizyon programlarında sık sık Türkiye’nin yer almasından dolayı, özellikle İstanbul’a karşı büyük bir ilginin oluştuğunu düşünüyor. Öte yandan, Korelilerin en çok ziyaret etmek istediği Avrupa ülkelerinden Türkiye’nin 4'üncü sırada olduğu belirtildi. 

İki ülke arasındaki geliş gidişlerin artması hava yolları firmalarını da harekete geçirdi. 2004 yılında haftada sadece 4 seferin olduğu İstanbul-İncheon hattındaki sefer sayısı 21'e çıktı. İki ülke arasında direk seferler koyan Türk Hava Yolları (THY) ile beraber Korean Airlines ve Asiana Airlines’ın yakın zamanda sefer sayılarını arttıracağı da tahmin ediliyor. 

TÜRKİYE’DEN GÜNEY KORE’YE GİDENLERİN SAYISI YÜZDE 13,6 ARTTI 

Öte yandan, son yıllarda Güney Kore’yi ziyaret eden Türklerin sayısında da bir artış görülüyor. Güney Kore Turizm Organizasyonu İstabul Ofisi’nden alınan bilgiye göre ilk defa Güney Kore’ye giden Türklerin sayısı senelik 20 bini geçti. 2014 yılında Türkiye’den Güney Kore’ye gidenlerin sayısı 22 bini geçerek, geçen yıla göre yüzde 13,6’lık artış göstermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler