Kore Kültürü Denizli’de Tanıtıldı

Kore Büyükelçiliği ve Pamukkale Üniversitesi tarafından "Kore Kültür Günü" düzenlendi. Kore Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho ve beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı makamında ziyaret etti.Pamukkale Üniversitesi hakkında bilgi al

Kore Kültürü Denizli’de Tanıtıldı

Kore Büyükelçiliği ve Pamukkale Üniversitesi tarafından "Kore Kültür Günü" düzenlendi.

Kore Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho ve beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı makamında ziyaret etti.Pamukkale Üniversitesi hakkında bilgi alan Kültür Müsteşarı DongwooCho, Kore Kültür Günü etkinliğine desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'ya teşekkür etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise Kore ile Türkiye'nin yakın ikili ilişkiler içinde yer aldığını hatırlatarak Kore kültürünü tüm yönleriyle tanıyacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Daha sonra PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Kore Film Gösterimi', "Kore Turistik Fotoğraf Sergisi" ile "Kore-Türkiye İlişkileri" konulu seminer düzenlendi. Günün en çok ilgi çeken etkinlikleri arasında ise öğrencilerin Kore geleneksel kıyafetlerini giymesi ve fotoğraf çektirmesi oldu. Ayrıca öğrenciler Kore geleneksel oyunları olan beştaş, jegi ve tuho oyunlarını oynayarak eğlenceli dakikalar geçirdi. Akşam etkinlikleri kapsamında ise Kore müzik ve dans gösterileri sergilendi. Kore geleneksel dansının kadınsı temel dansı olan İPÇUM ve Vivamonis sanat grubunun performansı büyük beğeniyle izlendi. Geceye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Kore Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho ve beraberindeki heyet ile Kore gazileri, öğretim elemanları ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda Rektör Bağcı ve Müsteşar DongwooCho sanatçılara çiçek takdim etti.

Kore Kültürü Denizli’de Tanıtıldı

Kore Kültürü Denizli’de Tanıtıldı

Kore Kültürü Denizli’de Tanıtıldı

Kore Kültürü Denizli’de Tanıtıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam