Konya İl Tarım Müdürü Baydar Çiftçilerle Buluştu

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Kulu ilçesinde çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda devlet olanakları ve hibelerin kullanımı konusunda bilgi verdi. Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen toplantıya, Konya İl Tarım Müdürü Sey

Konya İl Tarım Müdürü Baydar Çiftçilerle Buluştu

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Kulu ilçesinde çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda devlet olanakları ve hibelerin kullanımı konusunda bilgi verdi.

Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen toplantıya, Konya İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar, Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tufan Kaya, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. Hayvancılığın geliştirilmesi, alt yapının tamamlanarak daha verimli hale gelmesi için devlet olanakları, destek ve hibelerden daha çok yararlanabilmesi konularının anlatıldığı bilgilendirme toplantısında İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Kerim Muzaç, çiftçileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ve Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi'nin yüzde 80 hibeli damızlık koç ve teke ile ağıl, ahır tadilat ve yeni inşaatlarda yüzde 50 hibe kullanımı konusunda bilgilendirdi.

Yeni ahır ve ağılda açık ve yarı açık projelere verilecek desteklerde son 1 yıl öncesi kayıtlı 10-49 büyükbaş hayvan ile 100-200 küçükbaş hayvanı olanların yararlanabileceği belirtilirken, 50x6 büyükbaş ve 50x50 küçükbaş hayvan destekleri ile hastalıklardan ari ırk üreten çiftçilere büyük baş da 425 TL destek verileceği kaydedildi. Hibe destekleri için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yapılan müracaatların 2016 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında kabul edileceği ifade edildi.

Konya İl Tarım Müdürü Baydar Çiftçilerle Buluştu

Konya İl Tarım Müdürü Baydar Çiftçilerle Buluştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler