Kolundan ‘dil’ yaptılar!

İngiliz cerrahların kanser nedeniyle dilini ve ağzını kaybeden bir hastaya uyguladığı yöntem, aynı hastalıktan ötürü vücutlarında deformasyon oluşan hastalara umut ışığı oldu. Polonya’da yaşayan İngiliz vatandaşı David Barwell (67), kasım ayında dilinde b

Kolundan ‘dil’ yaptılar!

İngiliz cerrahların kanser nedeniyle dilini ve ağzını kaybeden bir hastaya uyguladığı yöntem, aynı hastalıktan ötürü vücutlarında deformasyon oluşan hastalara umut ışığı oldu. Polonya’da yaşayan İngiliz vatandaşı David Barwell (67), kasım ayında dilinde beliren deformasyon nedeniyle doktora gitti. ‘Enfeksiyon’ teşhisi konulan Barwell, tedaviye başladı. Ancak dili iyileşeceğine daha da kötüleşen Barwell, mart ayında İngiltere’ye giderek yeniden muayene oldu.

Ağzında kanser olduğunu, hastalığın son safhaya kadar ilerlediğini öğrendi. Kemoterapi işe yaramayınca, İngiliz cerrahlar 15 saat süren bir ameliyatla önce Barwell’in dilinin büyük kısmını ve dudaklarını aldılar. Ardından da Barwell’in kol deri ve damar dokusundan, hastaya yeni bir dil ve dudak yaptılar. Aylarca kontrol altında kalan Barwell bugün rahatlıkla yiyip içebiliyor ve tat alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam