Kolordu geleneği bozmadı

4. Kolordu Garnizon Komutanlığı’nda 23 Nisan dolayısıyla çocukların da katılımıyla, ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Topçu Kurmay Albay Tugay Komutan Yardımcısı Ömer Faruk Demirbilek, ağaç dikmenin ve yetiştirmenin önemine dikkat çekerek, ''Yetişmiş

Kolordu geleneği bozmadı
4. Kolordu Garnizon Komutanlığı’nda 23 Nisan dolayısıyla çocukların da katılımıyla, ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Topçu Kurmay Albay Tugay Komutan Yardımcısı Ömer Faruk Demirbilek, ağaç dikmenin ve yetiştirmenin önemine dikkat çekerek, ''Yetişmiş ağaçların korunmasını sağlamak ülkeye ve vatana sahip çıkmaktır. Askere gelen kişilere birçok özellik kazandırılırken onlara ağaç dikmeyi Türkiye’nin bitki örtüsünde yer alan bilgileri verip ağaçları sevmeyi ve korumasını da öğretiyoruz.'' dedi.
 
Etkinlik, Mamak ilçesinde bulunan bazı okullar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, şehit aileleri ve askeri lise öğrencileri ile birlikte gerçekleştirildi. Basın açıklaması yapan Demirbilek, ''Bir insanın ihtiyaçları için 7 ağaç yok olmaktadır. Yaklaşık olarak 600 milyon ağacın ölümü anlamına gelmektedir. Gereksiz yazışmaların yapılmaması ile 2 milyon 500 bin ağacın kurtulacağını bildirmektedirler.’’ diye konuştu. Türkiye’nin önceden ne kadar ağaçlık olduğu vurgulayan Demirbilek, Türkiye topraklarının yüzde 73’ü erozyon tehdidine maruzdur. Türkiye’de erozyon sonucu 25 cm kalınlığında yaklaşık 400 bin hektar alan yok olmaktadır.'' diye konuştu.
 
MİNİK ÖĞRENCİLER AĞAÇLARINI KENDİ DİKTİ
 
Askerlerde ağaç dikimini öğrenen öğrenciler, aldıkları bilgilere göre kendi ağaçlarını dikti. Renkli görüntülerin yaşandığı törende minik öğrencilerden bazıları kürek ile toprak attı, bazıları sulama yaptı. 
 
Duygu ve düşüncelerini aktaran bir ilköğretim öğrencisi, ''Ağaç dikmek güzel bir şey. Daha önceden de başka vakıflarla beraber çok ağaç dikmiştim. Bizi kurtaracak olan ağaçlar. Ayrıca ağaçlar erozyonu önlüyor. Toprak kaymasını önlüyor. Doğal afetlere karşı insanlara yardım ediyor. İnsanlara oksijen sağlıyor.'' ifadelerini kullandı.
 
Askeri lisede okuyan başka bir öğrenci de ilk defa ağaç diktiğini belirterek, "Çok güzel bir duygu. Herkesi davet ediyorum. İnsan yaşamını buna bağlıyor, su, oksijen önemli olduğu için herkesi davet ediyorum.'' çarısı yaptı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler