Kocaoğlu, yine çuvalladı

Başkan Kocaoğlu'nun İzmir'de deniz ulaşımında sınıfta kaldığını vurgulayan AK Partili Bilal Doğan ve Ünal Özsır, "Yeni alınan Attila İlhan gemisi ne zaman hizmete sokulacak?" diye sorduİzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Do

Kocaoğlu, yine çuvalladı
Başkan Kocaoğlu'nun İzmir'de deniz ulaşımında sınıfta kaldığını vurgulayan AK Partili Bilal Doğan ve Ünal Özsır, "Yeni alınan Attila İlhan gemisi ne zaman hizmete sokulacak?" diye sordu
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Ünal Özsır, İzmir'in deniz ulaşımındaki kargaşa ve başarısızlığın devam ettiğine dikkat çekerek, yeni teslim alınan büyük şairimiz Attila İlhan'ın isminin verildiği geminin İzmirlilere hizmete etmek için daha ne kadar bekleyeceğini sordu. İzmirli hemşerilerimizin ulaşımda yaşadıkları çağ dışı kargaşa ve çile devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Özsır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmirlileri denizle buluşturamadığını vurguladı. Deniz kenti olan İzmir'de deniz ulaşımını sağlayacak gemilerin İzmir Körfezi'nde kullanılmaya uygun olmadığının altını tekrar çizen Doğan ve Özsır açılamalarına şöyle devam etti, "Aziz Kocaoğlu yine kaş yapayım derken göz çıkartmıştır. İzmir'in deniz ulaşımını geliştirmek için alınan Körfez'e ve iskelelere uygun olmayan gemilerle vatandaşlarımızın gözünde yine başarısız not alarak bütünlemeye kalmıştır. Ancak yıllardır bütünleme sınavlarından da kalan Kocaoğlu'na İzmirli hemşerilerimiz gereken cevabı verecektir." 
 
DÜZENLEMELER YAPILMADI 
Katamaran tipinde olan gemilerin 1 buçuk yıldır İzmir'e geldiğini ancak yenilerek uygun hale getirilecek yeni iskelelerle ilgili bir gelişme olmadığına dikkat çeken Doğan ve Özsır son olarak şunları kaydetti, "Konak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde alelacele yapılmış olan düzenlemeler dışında herhangi bir çalışma yok. Gemiler hala düzenleme yapılmamış iskelelere yanaşmak durumunda kalıyor. Buda vatandaşlarımızın can güvenliği için tehlikeye yol açıyor. Aynı geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada yaralanan hemşerimize olduğu gibi. Bu üç iskele dışında kalan yerlere ise hala sefer yapılamıyor. Gelen gemi sayısının artması durumunda gemiler, iskele yokluğundan bağlı bekliyorlar. Gemiler alınırken verilen dış körfeze de ulaşım sözünün ise esamesi okunmuyor. En son gelen şairimiz Attila İlhan ismini taşıyan gemi aylardır Üçkuyular İskelesinde sefere başlayacağı günü bekliyor. Yüksek maliyetlerle satın alınan bu gemiler çalışamazken, kiralık TURYOL gemileri hala vızır vızır sefer yapmaktadırlar. Öte yandan çalışmakta olan mevcut gemiler arka arkaya hurdaya çıkarılmakta, ya da değerinin altında bedelle alelacele satılmaktadırlar." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler