Kış günü çocuğunu bırakan kadın ve annesi yakalandı

5 Yıl önce yeni doğan bebeğini kış günü sokağa bırakarak ölümüne neden olmak istediği ileri sürülen kadın ve annesi yakalandı. Samsun’da 2011 yılında kış günü yeni doğmuş bebeği çalılıklar arasına terk edip ölümüne sebep olmak istedikleri iddiasıyla gözal

Kış günü çocuğunu bırakan kadın ve annesi yakalandı

5 Yıl önce yeni doğan bebeğini kış günü sokağa bırakarak ölümüne neden olmak istediği ileri sürülen kadın ve annesi yakalandı.

Samsun’da 2011 yılında kış günü yeni doğmuş bebeği çalılıklar arasına terk edip ölümüne sebep olmak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan kadın ile annesi 5 yıl sonra yakalandı. Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
 
Olay, Samsun’un İlkadım içesi Kadıköy Mahallesi Kadıköy Tesisleri yanı İstikamet Sokak üzerinde 2011 Ocak ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ağlama sesi üzerine çalılıklar arasında poşet içinde çıplak olarak terk edilmiş bir kız çocuğu bulundu. Olay polise haber verildi. Yapılan araştırmalar sonucu bebeği terk edene ulaşılamadı. Ancak 5 yıl sonra Samsun polisine bebeği olay tarihinde 17 yaşında olan S.T.’nin dünyaya getirdiği ve terk ettiği ihbarı yapıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Bebeği dünyaya getiren S.T. (23) gözaltına alındı. Yapılan DNA testi sonucu S.T.’nin bebeğin annesi olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili S.T.’nin yanı sıra annesi S.Ç. (42) de yakalanarak gözaltına alındı. S.T.’nin cinsel istismar sonucu bir başkasından hamile kaldığı ve bebeği de annesinin evde doğurmasına yardımcı olup birlikte terk ettikleri ileri sürüldü.
 
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan S.T. ile annesi S.Ç., savcıya ifade verdikten sonra "bebek terki ve öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme bebeğin terk edilmesinden anne ve kızını serbest bırakırken, "öldürmeye teşebbüs" suçundan ise tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan S.T. ile S.Ç., Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler