Kemal Sunal 71 yaşında

Bugün Türk sinemasının usta isimlerinden İnek Şaban karakteri ile gönüllerde taht kuran fil çekimi için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında hayatını kaybeden Kemal Sunal'ın doğum günü. Hababam Sınıfı, Salako, Salak Mily

Kemal Sunal 71 yaşında

Bugün Türk sinemasının usta isimlerinden İnek Şaban karakteri ile gönüllerde taht kuran fil çekimi için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında hayatını kaybeden Kemal Sunal'ın doğum günü.

Hababam Sınıfı, Salako, Salak Milyoneri, Köyden İndim Şehire gibi onlarca filme imzasını atmış olan Türkiye'nin usta sanatçısı Kemal Sunal Türkiye'nin güldüren adamı olarak adını tarihe kaydetti. Ölümün üzerinden 15 yıl geçse de sevenleri onu hiçbir zaman unutmadı.

kemal-sunal.jpg

SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRAN İDDİA

Her yıl olduğu gibi bu sene de Yeşilçam’ın usta komedyeni Kemal Sunal’ın doğum gününün 11 Kasım değil, 10 Kasım olduğu iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Sunal’ın "Aslen 10 Kasım doğumluyum. Ama Atatürk'ün vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür" dediği iddia edilmeye devam ediyor. Oğlu Ali Sunal geçtiğimiz yıl, “Ben böyle bir şeyi konuşmak bile istemiyorum” sözleriyle ortaya atılan haberi yalanlamıştı.Yakın arkadaşı, duayen gazeteci Uğur Dündar ise, “Bunca yıllık arkadaşıyım, ilk defa böyle bir şey duydum” diyerek şaşkınlığını dile getirmişti.Tüm yalanlamalara rağmen her yıl aynı iddia tekrar tekrar gündeme geliyor.

Unutulmaz oyuncunun kızı Ezo Sunal, "İyi ki doğdun babacım" notuyla çocukluk yıllarına ait bir fotoğraf paylaştı.

1944 yılında İstanbul’da doğan Kemal Sunal Lise öğrenimini Vefa Lisesi’nde tamamladı.

Sanat yaşamı ‘Zoraki Takip’ adlı tiyatro oyunuyla başlayan Sunal, 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra ‘Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda görev aldı.

Sunal , Sanat yaşamınının başlayış öyküsünü ‘Lise son sınıftayken felsefe öğretmenim Belkıs Balkır, elimden tuttuğu gibi beni Müşfik Kenter' e teslim etti.’ sözleriyle anlatmıştı.

1973 yılında Ertem Eğilmez’in yönettiği ‘Hababam Sınıfı’ serisi ile sinemaya transfer oldu ve kalabalık kadrolu sinema filmlerinde rol almaya başladı.

Türk sinemasında başta ''İnek Şaban'' tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok karakterle sevenlerinin gönlüne taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazandı.

Türk Sineması’nın en büyük komedyenlerinden biri olan sanatçı çevirdiği filmler sayesinde ticari açıdan da büyük başarı elde etti.

1977'de Antalya Film Festivali'nde ''En başarılı erkek oyuncu'' ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ile Türk sinemasına yeni bir soluk getirdi.

Kemal Sunal 1974 yılında Gül Sunal ile hayatını birleştirdi. Eşi ile gözlerden uzak mutlu bir evlilik yaşayan Kemal Sunal seviyeli özel hayatıyla da Türk Halkının beğenisini topluyordu.

Kemal Sunal’ın , Ali ve Ezo isimlerinde iki çocuğu oldu.

Büyük ustanın çektiği filmler 1990 yılından itibaren sayısı gittikçe artan televizyon kanallarında kesintisiz yayınlanmaya başlandı. Ama o bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.

12 Eylül döneminde yarım bıraktığı üniversiteyi tamamlayıp gençlere örnek olmayı kafasına koyan Sunal, 1995 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi.

Sanatçının en büyük hayali kızı Ezo’nun mezuniyetini görebilmekti. Ve bu hayal gerçekleşti.Ezo'nun üniversiteden mezun olduğu gün en mutlu günüydü.

Kemal Sunal 2000 yılında Ali Özgentürk’ün yapımcılığını üstlendiği Balalayka filminde rol alacaktı.

Usta sanatçı 3 temmuz günü aralarında oğlu Ali Sunal, Ali Özgentürk ve Cem Davran'ın da bulunduğu ekiple birlikte Atatürk Havalimanı'na geldi.

İç Hatlar Terminali'nde bilet ve bagaj işlemlerini yaptıran Kemal Sunal, uçağa binmeden önce bilet işlemlerini yapan yer hosteslerine "Canım, hiç gitmek istemiyor. Ama film çekimi var, gitmek zorundayım" dedi.

Uçaktan hiç hoşlanmayan ve uzun yıllar boyu binmeyen Kemal Sunal, Balalayka filminin çekimleri için arkadaşlarıyla birlikte Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında vefat etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam