Kaza geliyorum, namus gidiyorum demez

 ABD’nin seçkin üniversitelerinden Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Emre, geleceğin hekimlerine ilginç tavsiyelerde bulundu: “Kaza geliyorum demez, namus gidiyorum demez.” Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde

Kaza geliyorum, namus gidiyorum demez
 ABD’nin seçkin üniversitelerinden Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Emre, geleceğin hekimlerine ilginç tavsiyelerde bulundu: “Kaza geliyorum demez, namus gidiyorum demez.”
 
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hazırlık sınıfını bitiren 329 öğrenci, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in yanı sıra Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu törene öğrenci yakınları da büyük ilgi gösterdi.
 
Törende velilere seslenen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, “Ne mutlu sizlere ki, böyle başarılı evlatlar yetiştirdiniz ve bize gönderdiniz. İçiniz rahat olsun, evlatlarınızı kendi evlatlarımız gibi sevip sayacağız” dedi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Türkiye’nin en iyi eğitim veren Tıp Fakülteleri’nden birinde eğitim almanın bir ayrıcalık olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Dilek, “Bugün giydiğiniz bu önlük, saflığı, temizliği ve güzelliği temsil ediyor. Beyaz, en çok bu mesleğe yakışmaktadır. Sizler de bu beyazı kirletmeyin. Hastalarınıza sevgi, şefkat ve merhamet gösterin, kendinizi onların yerine koyun. Bu mesleğin, sizlerle daha da değer kazanacağına inanıyorum.” diye konuştu.
 
ÜNLÜ CERRAHTAN TAVSİYELER
 
Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Onur Profesörü Prof. Dr. Şükrü Emre de, öğrencilere ilk dersi verdi ve kendi yaşamından derlediği örneklerle nasıl bir doktor olmaları gerektiğini anlattı. 
 
Öğrencilerden, iyi bir doktor olmadan önce iyi bir insan olmalarını isteyen Yale Üniversitesi Transplantasyon Bölüm Başkanı Erdem, tavsiyelerini şöyle sıraladı: “Kafanız ve yüreğiniz temiz olsun, insanlara yardım edin. Şartlar ne olursa olsun, ailenizi hiçbir zaman unutmayın. Başlangıçta âşık olursunuz, sonra aşk biter ama arkadaşlık başlar, bunu besleyin. Hastaları ailenizin bir bireyi gibi görün. Ailenize yaptığınız tedaviyi onlara da yapın. Kararlarınızı verirken mutlaka güvendiğiniz birinin fikrini alın. Verdiğiniz kararlar kişisel olmasın, toplumun yararına olsun. Bilimsel düşüncenin ne olduğunu anlayın, doğru soruyu sormasını bilin, araştırın. Hiçbir zaman başkalarıyla yarışmayın; kendinizle yarışın. Çünkü herkesin yeteneği farklıdır.”
 
Kendi hocalarından öğrendiği “Kaza geliyorum demez, namus gidiyorum demez” sözüne kulak vermelerini isteyen Prof. Dr. Şükrü Emre, “Ben bunların faydasını gördüm siz de görürsünüz.” şeklinde konuştu.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da, bugüne kadar 6 bin 787 mezun verdiklerini, bu yıl da 329 öğrencinin hekim olma yolunda ilk adımlarını attığını söyledi. Anne ve babalara seslenen Dekan Prof. Dr. Kırıştıoğlu, “Yıllardır büyük emek sarf ederek yetiştirdiğiniz ve doktor olmasını arzu ettiğiniz değerli evlatlarınızı bizlere büyük bir gururla teslim ediyorsunuz. Bizler de emanet aldığımızı, onlara hekimlik sanatını ve ahlakını öğreteceğimizi taahhüt ediyoruz.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencilerin önlüklerini giydirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler