Kayınpederi önce çay istedi sonra tecavüz etti

Kayınpederinin kendisinden çay yapmasını istediğini, çay verdikten sonra da saldırdığını öne süren S.Y., "Beni kovaladı. Kaçarken salondaki üçlü koltuk kırıldı. Beni yakaladı ve tecavüz etti" dedi.

Kayınpederi önce çay istedi sonra tecavüz etti

Döşemealtı İlçesi'ndeki bir köyde 2 katlı binanın alt katında kayınpederi 64 yaşındaki A.Y.'nin, üst katında da eşiyle kendisinin oturduğunu anlatan 35 yaşındaki S.Y., 2012 yılı Şubat ayında evde kimse bulunmadığı sırada gelen kayınpederinin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Kayınpederinin kendisinden çay yapmasını istediğini, çay verdikten sonra da saldırdığını öne süren S.Y., "Beni kovaladı. Kaçarken salondaki üçlü koltuk kırıldı. Beni yakaladı ve tecavüz etti" dedi.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

S.Y., tecavüzün ardından kayınpederinden halıya meni damladığını, isteği üzerine bunu kendisinin sildiğini öne sürdü. S.Y.'nin annesinin durumu öğrenmesi üzerine olay yargıya taşındı. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya S.Y. ile tutuksuz sanık A.Y'nin avukatları katıldı.

S.Y.'nin maruz kaldığı iddia edilen eylem nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığına yönelik Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan talep edilen rapor da mahkemeye ulaştı. 6 aylık kontrolün ardından, S.Y'nin ruh sağlığını kaybettiği sonucuna varıldı. Mahkemeye gönderilen raporda, "S.Y.'de iddia edilen tecavüz olayını tekrar yaşanmaya, uykuya dalmada güçlük, depresiflik ve sosyal çekinme saptandığı belirtilerek, kişide ruh sağlığının bozulduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

KOCASI TECAVÜZE İNANMAMIŞ

Mahkemede, aileyle aynı sokakta oturan Ali ve Emine D. tanık olarak dinlendi. Ali D., gelinine tecavüzle suçlanan Ali Y.'nin eşiyle birlikte oturduğunu, üst katta ise oğlu Doğan ve gelini S.Y'nin kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Komşu olduğumuz için birbirimize gelip gidiyorduk. Babamın vefatı nedeniyle mevlit okutmaya karar verdik. A.Y. ile aynı zaman da ablamın kızı olan S.Y'yi de davet ettik. S.Y.'nin annesi, yani ablam başka bir köyden diğer 2 kızıyla birlikte geldi. Fakat evimizin dibinde oturan S.Y. gelmedi. Annesi gelmediğini görünce evine gitti. S.Y., kayınpederinin kendisine tecavüz ettiğini söylemiş. Sonra kızı bize getirdiler, bana da olayı anlattı. Eşinin ve kayınvalidesinin haberi olup olmadığını sordum. S.Y olayı anlattığını, fakat kendisine inanmadıklarını söyledi. Bunun üzerine ben de S.'nin eşi Doğan ve kayınvalidesi Rukiye ile görüştüm. Buna inanmadıklarını bana da söylediler."

'BİR YERE GİDERSEN SENİ KESERİZ'

Diğer tanık Emine D. ise mevlide çağırmak için evlerine gittiğinde S.Y.'yi evin önünde çay yaparken, kayınvalidesi Rukiye'yi ekmek pişirirken, kayınpederi A.Y.'yi ise iç çamaşırlarıyla oturup çay içerken gördüğünü söyledi. Mevlide aileden kimsenin gelmediğini anlatan Emine D. "Annesi S.Y'yi bize getirdiğinde ağlıyor, titriyordu. Ne olduğunu sorduğumda kayınpederinin perdeleri kapatıp kendisine arkadan sarılıp sarkıntılık ettiğini, bu olayı anlattığında kendisini dışarıya bırakmadıklarını ve 'Bir yere gidersen seni keseriz' diye tehdit ettiklerini söyledi" dedi.

Duruşmada sanık avukatı Nuray Sargın, raporu incelemek üzere mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme raporla ilgili sanık avukatın süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler