Karşıyaka’da Dev İşbirliği

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Üniversitesi, kenti hem eğitim, hem de sağlık alanında geleceğe taşıyacak önemli bir işbirliğine imza attı. Karşıyaka ilçesini sağlık kenti yapmak ve vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerini artırmak için çalışmalar yürüten K

Karşıyaka’da Dev İşbirliği

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Üniversitesi, kenti hem eğitim, hem de sağlık alanında geleceğe taşıyacak önemli bir işbirliğine imza attı.

Karşıyaka ilçesini sağlık kenti yapmak ve vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerini artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İzmir Üniversitesi ile örnek bir protokole imza attı. Belediye Başkanlık katında gerçekleşen buluşmaya İzmir Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken, Tıp Fakültesi Dekanı İstemihan Tengiz, Dekan Yardımcısı Aydan Çelebiler ve belediye bürokratları katıldı. Protokol metni Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir Üniversitesi Rektörü Kayhan Erciyeş arasında imzalandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, proje hakkında bilgi vererek, "Bugün Karşıyaka Belediyesi olarak üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız işbirliklerine yeni bir halka ekliyoruz. Kentimizde yaşayan insanların sağlık ve sosyal politikalarda en iyi hizmeti alması temel hedefimiz. İzmir Üniversitesi de son dönemde Karşıyakamızda sağlık alanında önemli atılımlar yaptı. Bu protokolü önemsiyoruz çünkü vatandaşlarımızın sağlık konusunda en iyi bilgilendirmeleri ve hizmeti almalarını istiyoruz. Bu işbirliğinin Karşıyaka halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise, imza töreninde şöyle konuştu:

"İzmir Üniversitesi olarak bu işbirliğinden son derece mutluyuz. İmzaladığımız sözleşme sayesinde toplum ve Tıp Fakültesi bütünleşmiş olacak. Kentin ve halkın faydası için belediyemizle ortak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Proje kapsamında, Karşıyaka bölgesinde yaşayan vatandaşlara yönelik, sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla eğitim programları hazırlanacak ve uygulanacak; toplantı, sempozyum ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Halkın sağlık sorunlarının belirlenmesi, sağlığın geliştirilmesi ve biyopolitikaların oluşturulmasına yönelik ortak bilimsel araştırmalar, saha çalışmaları yapılacak. Halkın sağlık okuryazarlığı ve sağlık düzeyini yükseltici ortak sosyal etkinlikler düzenlenecek. Sağlık alanında çalışacak personelin hizmet öncesi ve hizmet içi uygulamalı eğitimlerine karşılıklı katkıda bulunulacak.

Karşıyaka’da Dev İşbirliği

Karşıyaka’da Dev İşbirliği

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam