Kardeş şehir heyeti Trabzon'da!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Rizhao kentinden gelen heyet Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.Aynı zamanda Trabzon’un kardeş şehri olan Rizhao ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla iki günlük bir ziyaret

Kardeş şehir heyeti Trabzon'da!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Rizhao kentinden gelen heyet Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Aynı zamanda Trabzon’un kardeş şehri olan Rizhao ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla iki günlük bir ziyaret için Trabzon’a gelen Rizhao Halk Meclisi Başkanı Yang Jun ve beraberindekileri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, her iki şehir arasında turizm, ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

20141028aw228204_02.jpg

Trabzon’un 4 bin yılık tarih, uygarlık, sanat ve ticaret kenti olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Rizhao ile kardeş şehiriz ve bunu çok önemli bir hatıra olarak taşıyoruz. Dünyada katıldığımız tüm toplantılarda bunu ifade ediyoruz. Trabzon misafirperver ve güler yüzlü insanların yaşadığı, yeşilin ve mavinin harikulade tablosunu bir arada barındıran bir şehir. Uluslararası gümrük kapısı, hava ve deniz limanı ile Trabzon aynı zamanda bir eğitim kenti. Bu anlamda şehrimize yakın özellikle taşıyan Rizhao ile ilişkilerin daha da gelişmesi için katkı sunmaya hazırız” dedi.

Rizhao Halk Meclisi Başkanı Yang Jun ise Trabzon’un Rizhao’nun ilk kardeş şehri olduğunun altını çizdi ve Trabzon’nun kendileri için çok önemli bir durak olduğunu belirtti. İkinci kez Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Gümrükçüoğlu’nu kutlayan Jun, “Trabzon ile ilişkilerimize önem veriyoruz. Trabzon’da olmaktan çok mutluyuz. Trabzon il çok uzun sürenden beri kardeş şehir ilişkimiz var. 20 yıldan beri Trabzon ile kardeş şehiriz. Çok ülkelerde araştırma yaptıktan sonra Trabzon’u kardeş şehir seçtik. Trabzon’da Rizhao’da aynı zamanda İpekyolu üzerinde olan şehirler.” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Gümrükçüoğlu aynı zamanda bir liman şehri olan Rizhao limanının fotoğraflarını inceledi ve liman hakkında bilgi aldı. Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon ile kültürel, ticari ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesi isteğinde bulunan Jun’a bu anlamda Trabzon’da Rizhao kültür haftası, Rizhao’da ise Trabzon kültür haftası etkinliklerinin yapılabileceği teklifinde bulundu. Konuk Başkan ise Başkan Gümrükçüoğlu’nun bu teklifine olumlu yanıt vererek, aynı zamanda balıkçılıkla ilgili ortak çalışmaların yapılabileceğini de kaydetti.
Ziyaretin anısına Başkan Gümrükçüoğlu Jun’a telkâri işlemeli kahve takımı ile fındık ve çok hediye etti. Jun ise Başkan Gümrükçüoğlu’na Rizhoa kentini simgeleyen ipek flama hediye etti.

Rizhao Halk Meclisi Başkanı Yang Jun ile birlikte Rizhao Yenilik ve Kalkınma Komitesi Direktörü Sun Li, Rizhao Port Gurup Liman İşletmeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Qin Xiuyun ve tercüman Jin Kaili’den oluşan heyet Trabzon’da kaldıkları süre içerisinde Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversite, DOKA ve Liman İşletmeleri ile Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam