Karagöl renk vermedi!..

Trabzon’da 2006 yılından beri faaliyet gösteren FODAK (Fotoğraf ve Dağcılık Kulübü) üyeleri, her yıl Ekim ayında düzenlediği Artvin Borçka Karagöl Tabiat Parkı gezisinde havanın azizliğine uğradı.    Özellikle Ekim ayının 3’üncü haftası ile son haftası ar

Karagöl renk vermedi!..
Trabzon’da 2006 yılından beri faaliyet gösteren FODAK (Fotoğraf ve Dağcılık Kulübü) üyeleri, her yıl Ekim ayında düzenlediği Artvin Borçka Karagöl Tabiat Parkı gezisinde havanın azizliğine uğradı. 
 
Özellikle Ekim ayının 3’üncü haftası ile son haftası arasında Karagöl’ün etrafındaki ağaçların çok çabuk sararıp bir renk cümbüşünü oluşturması fotoğrafçıları ve doğaseverleri bu bölgeye çekiyor. 
 
FODAK üyeleri, bu renk cümbüşünü fotoğraflamak için geldikleri Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nda bu kez istediği ortamı bulamadı. Sabah saatlerinde başlayan ve hiç kesmeyen yağmura birde yoğun sis eklenince, istenen kareler objektife yansımadı.  
 
1-674.jpg
 
2006 yılında gayri resmi kurulan FODAK çalışmalarını kış mevsiminde 2 haftada bir, Sonbahar, İlkbahar ve Yaz mevsimlerinde de her hafta sonu periyodik şekilde sürdürüyor. 
Asıl mesleği öğretmenlik olmakla birlikte 20 yıllık dağcı ve izci lideri olan, 2008 yılında grubun liderliğini üstlenen, hiçbir zaman da topluluktan kopmayan Abdullah Tosun,  gelinen noktada 250 kayıtlı üyeye ulaştıklarını gün geçtikçe sayılarının arttığına dikkat çekti. 
 
‘Fotoğrafın olduğu her yerde varız’ diyen Tosun, “Sadece bizim bölgemize geziler düzenlemiyoruz. Çok sayıda üyemiz var. Ancak aramıza dışarıdan istekli arkadaşlarımızda katılabiliyor. Bazı yerlere her sene gideriz. O bölgelere hiç gitmemiş arkadaşlarımız duyunca aramıza katılmak istiyorlar. Böylece bize katılan bir daha da ayrılamıyor. Ağaçlardaki renk çeşidi çok kısa sürede kaybolabiliyor. Bu nedenle sararmanın çok iyi takip edilmesi gerekiyor. O yüzden geçen hafta geleceğimiz geziyi bu haftaya ertelemiştik ama bugünde ne yazık ki hava muhalefetiyle karşılaştık” dedi. 
 
Özellikle şehir hayatından ve günlük sıkıcı yaşamdan uzaklaşmak isteyen doğaseverlerin tercih ettiği grup içerisinde doktorlar, hemşireler, hukukçular, öğretmenler, esnaflar  ve öğrenciler bulunuyor. 
 
2-232.jpg
 
3-105.jpg
 
5-024.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam