Karadenizli genç neden kaçırıldı?

İstanbul Çekmeköy'de evinin yakınlarında kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Trabzon ve Rizeli anne babanın 16 yaşındaki lise öğrencisi oğlu Ant Sekban’ı kaçıranlar tutuklandı. Zanlılar, çocuğun babası ile birkaç senedir devam eden alacak verecek davası nede

Karadenizli genç neden kaçırıldı?
İstanbul Çekmeköy'de evinin yakınlarında kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Trabzon ve Rizeli anne babanın 16 yaşındaki lise öğrencisi oğlu Ant Sekban’ı kaçıranlar tutuklandı. Zanlılar, çocuğun babası ile birkaç senedir devam eden alacak verecek davası nedeniyle olayı gerçekleştirdiklerini itiraf etti.
 
Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ant Sekban’ın 29 Aralık gecesi bulunmasının ardından çocuğu kaçıranların bulunması için çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, Sekban’ın kaçırıldığı ve 3 gün boyunca tutulduğu Pendik Yenişehir Mahallesi’nde bulunan daireyi tespit etti. Sitenin yönetimi ve güvenlik şirketi ile görüşme yapan ekipler, site girişindeki güvenlik personelinin siteye giriş çıkış yapanları kaydettiği defteri inceledi.
 
Kayıt defterindeki 26 ve 29 Aralık tarihleri arasındaki siteye giriş çıkış yapan bütün şahısların isim üzerinden sorgulamaları yapıldı. Yapılan sorgulamada N.C. isimli bir kişiye ulaşıldı. Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde yapılan incelemeler sonucu N.C. isimli şahsın Ant Sekban’ı kaçıran şüphelilerle ilişkisi olduğu belirlendi.
 
Ant Sekban ise jandarmaya verdiği bilgide N.C.’nin kaçırıldığı dairede 3 gün boyunca kendisiyle beraber kalan kişi olduğunu, S.A.’nın da kaçırıldığı gün arabayı kullanan kişi olduğunu söyledi.
 
Olayın ardından şüphelilerin izine ulaşan jandarma ekipleri, takip başlattı. 6 Ocak günü kaçırılma olayında kullanılan aracın Sultanbeyli’de görülmesi üzerine şüpheli şahıs yakalanarak Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Alınan ifadeler ve yapılan görüşmeler sonucunda, şüpheli S.A. ve N.C.’nin teslim olması sağlandı. Ant Sekban, gözaltına alınan şüphelileri teşhis etti. N.C. isimli şahsın kendisini kaçıran ve 3 gün beraber kaldığı kişi olduğunu belirten Sekban, S.A.’nın ise kaçırılma esnasında aracı kullanan kişi olduğunu ifade etti.
 
N.C. ve S.A. avukat eşliğinde alınan ifadelerinde suçlamayı kabul etti. S.A. ifadesinde olayı, Ant Sekban’ın babası ile birkaç senedir devam eden alacak verecek davası nedeniyle yaptığını itiraf etti. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam