Karadeniz'de fırtına uyarısı!

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Karadeniz'de yaşanacak fırtına nedeniyle balıkçıları uyardı.   Asar, yaptığı yazılı açıklamada,  Orta Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan serin ve yağışlı havanın aralıklarla etkili olmaya devam edeceğin

Karadeniz'de fırtına uyarısı!
Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Karadeniz'de yaşanacak fırtına nedeniyle balıkçıları uyardı.
 
Asar, yaptığı yazılı açıklamada,  Orta Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan serin ve yağışlı havanın aralıklarla etkili olmaya devam edeceğini belirtti.
 
Sağanak ve yağmur şeklinde beklenen yağışların bu gece saatlerine kadar Kastamonu ve Sinop'ta başta olmak üzere kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli olması beklendiğini ifade eden Asar, şöyle devam etti:
 
"Yağışların bölgemizin dağlık ve yüksek kesimlerinde gece saatlerinde olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yarın ve çarşamba günleri  bölgemiz genelinde yağışların devam etmesi, Çarşamba günü Samsun ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor."
 
Rüzgarın Orta Karadeniz Bölgesi kıyı kesimlerinde kuzeybatıdan orta yer yer kuvvetli saatte 60 kilometre hızla esmesinin beklendiğini vurgulayan Asar, şuları kaydetti:
 
"Denizlerde, kara yelden 5 - 7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar, Çarşamba günü yer yer 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Dalga yüksekliğinin açık denizlerde 3 veya 4 metreye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.  Çarşamba günü görülecek kuvvetli yağışların ve bölgemizde 3 gün boyunca devam edecek kuvvetli rüzgarların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç devrilmesi kara ve deniz ulaşımında aksamalara karşı tedbirli olunmasında yarar bulunmaktadır. Özellikle denize açılacak balıkçıların dikkatli olması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam