Kar suyu vatandaşları mutlu etti

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü, son haftalarda etkili olan kar yağışı sonrası yükselişini sürdürmeye devam etti. 30 metreyi aşan gölde, çekilen alanların yeniden suyla kaplanması vatandaşları mutlu etti.Yıl içerisinde yaşanan k

Kar suyu vatandaşları mutlu etti

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü, son haftalarda etkili olan kar yağışı sonrası yükselişini sürdürmeye devam etti. 30 metreyi aşan gölde, çekilen alanların yeniden suyla kaplanması vatandaşları mutlu etti.

Yıl içerisinde yaşanan kuraklık ve sanayi kuruluşlarının aşırı su çekmesiyle birlikte işletme kodunun da altına düşen Sapanca Gölü, yaklaşık iki hafta boyunca etkili olan yağışlı hava sonrası yükselişini sürdürmeye devam etti. Eriyen kar ve yağmurla birlikte eski günlerine dönen Sapanca Gölü’nde dikey olarak 1,5 metre yükselen su seviyesi 31.20 koduna ulaştı. Sapanca Gölünde 6 ay aralıklarla aynı güzergahtan çekilen fotoğraf kareleri de yükselişi gözler önüne sererken, suların çekilmesinin ardından gün yüzüne çıkan iskeleler uzun zaman sonra eski haline döndü. Göldeki yükselme vatandaşları da mutlu etti.

40 yıldır Sapanca’da yaşayan Salih Kadıoğlu, gölde su seviyesinin artmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Gölün azalması ve kurumaya yüz tutması psikolojik anlamda çok etkiledi. Namusumuz gibi görüyorduk gölü, azalması çok üzüyordu. Kar ve yağmur suları gölü bir buçuk metreye yükseltti. Gezmeye gelmiştik görür görmez çok mutlu oldum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş de, şehir genelinde etkili olan yağışların ardından Sapanca Gölü’ndeki son durumu değerlendirdi. Göl kodunun sevindirici bir şekilde yükselmeye devam ettiğini belirten Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü 31,20 kotuna yükseldi. Geçen yıl gölde yaşanan düşüşe göre şu anda 1,5 metrelik bir yükselme var” diye konuştu. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Her fırsatta Sapanca Gölü’nün sürdürülebilir kullanımını sağlayacak; insan, çevre ve doğa odaklı bir yaklaşımı savunduk. Sapanca Gölü içme suyu kalitesi bakımından sadece ülkemizde değil dünyadaki ender göllerden biri. SASKİ olarak Sapanca Gölü’nün korunmasına yönelik bugüne kadar yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırım yaptık, çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam