"Kanuni bulvarı topal kalır"

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Seçimli Genel Kurulu bugün Arsin OSB Konferans salonunda gerçekleştirildi.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in de hazır bulunduğu Genel Kurul'da Ahmet Alemdar

"Kanuni bulvarı topal kalır"

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Seçimli Genel Kurulu bugün Arsin OSB Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in de hazır bulunduğu Genel Kurul'da Ahmet Alemdar başkanlık koltuğunu Koray Turan’a devretti.

Burada bir konuşma yapan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un ticaret ve sanayide her geçen gün kalkınmasına büyük bir katkı sağlayan Arsin OSB’nin tüm yatırımcılarına ülke ekonomisine katkılarından ötürü teşekkür etti. Hacısalihoğlu göreve devreden eski Başkan Ahmet Alemdar’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, yeni seçilen Başkan Koray Turan’a başarılar diledi.

20150516aw415948_01.jpg

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ise Arsin Orgnazi Sanayi Bölgesi'nin Trabzon’un sanayide yükünü çeken ve şehre en büyük katma değeri sağlayan bölge olduğunu belirterek "Bu manada sanayicilerin her zaman emrine amadeyiz. Arsin OSB’mizin ihtiyaçlarını karşılamak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

Doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Şen, “BOTAŞ tarafından Arsin OSB’ye doğalgaz temini noktasında bir belirsizlik söz konusu. Bu konu takibimizde, gerekli yerlere gerekli baskıları yapıyoruz. En kısa sürede bu sorunu da ortadan kaldırıp OSB’ye doğalgaz teminini sağlayacağız. Ayrıca buradaki kalifiye eleman açığına ilaç olacak olan atölyeleri ile birlikte 16 derslikli Arsin OSB Endüstri Meslek Lisesi’ni de yeniden ihaleye çıkarıyoruz, 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

20150516aw415948_02.jpg

YATIRIM ADASI SEÇİM BİLDİRGESİNDE

Başkan Erdem Şen, Yatırım Adası ile ilgili olarak ise “Ticaret ve sanayicilerimizi heyecanlandıran Arsin’e Yatırım Adası da ilçemiz için çok önemli. Bu iktidar partimizin seçim bildirgesinde yer alacak ve yapımına en kısa sürede başlanacaktır. Arsin OSB’mize kesintisiz elektrik temini için de çalışmalarımız sürüyor. Eğer ana hat güzergahını Karayolları uhdesinden Büyükşehir Belediyemiz’e devrini sağlayabilirsek, Arsin OSB’nin ana hattan kesintisiz enerji teminini de sağlamış olacağız. TEDAŞ’a ait olan 20 dönümlük arazinin terk edilmesi halinde buraya kurulacak Teknokent'in de sanayicilerimizin AR-GE ve benzeri bilimsel faaliyetlerinde önünü açacağından şüphem yok. Fakat TEDAŞ’ın araziyi terk etmesi gerekiyor. Bunun içinde gerekli girişimlerimizi yaptık” diye konuştu.

“En önemli meselelerden biriside Güney Çevre Yolu veya Kanuni Bulvarı’nın Arsin OSB’ye bir kol ile bağlanmasıdır” diyen Başkan Şen sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer bu bağlantı gerçekleşmezse, bu iki önemli yatırımın bir ayağı topal kalır. Bu manada da gerek partimizin yürütme organlarına, gerek vekillerimiz ve yerel yöneticilerimize konunun önemini anlatıyoruz. Gördüğünüz üzere bizim için çok kıymetli olan bu ülkenin lokomotifi ticaret erbabımız için her türlü çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Trabzonumuz adına Arsinimiz adına yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler