Kanuni Anadolu Lisesi'nden büyük başarı

Erasmus+KA1 Okul Eğitimi Personeli Hareketliği kapsamında hazırladığı "Teachers Are Learning, Students Are Speaking" adlı projesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 88 proje arasına seçilen

Kanuni Anadolu Lisesi'nden büyük başarı
Erasmus+KA1 Okul Eğitimi Personeli Hareketliği kapsamında hazırladığı "Teachers Are Learning, Students Are Speaking" adlı projesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 88 proje arasına seçilen Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Balaban ile projede yer alan öğretmenler Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.

Başkan Genç  başarılarından dolayı Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Balaban'ı ve öğretmenleri tek tek kutladı. Başkan Genç ile bir süre proje üzerine konuşan Okul Müdürü Mustafa Balaban Kanuni Anadolu Lisesi'nin 1916 proje içinden uygunluk kriterlerini karşılayarak 88 proje arasına girdiğini ve büyük bir başarıya imza attığını söyledi

İlerleyen günlerde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Kanuni Anadolu Lisesi'nde yabancı dil öğreniminin faydaları, önemi ve gerekliliği üzerine okul öğrencilerine seminer verecek. Kendini sürekli geliştiren ve yenileyen Kanuni Anadolu Lisesi öğretmeleri proje çerçevesinde İngiltere ve Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, İspanya gibi ülkelerin de eğitim etkinliklerine katılarak evrenselleşme yolunda yeni bir adım atmış olacak. 
YABANCI DİLLERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Proje irtibat kişisi ve aynı zamanda İngilizce öğretmeni olan Hatice Sağlam projenin çıkış noktasının Kanuni Anadolu Lisesi'nin kuruluş amacı olan yabancı dil eğitimine uygun olarak öğrencilerin sosyal, bilimsel, kültürel alanda yabancı dili kullanmalarını sağlayarak dil gelişimlerine katkıda bulunmaktır diye açıkladı. Projenin amacının pedagojik açıdan kendilerini geliştirmek, farklı yöntem ve teknikleri dil öğretimine katarak bilgi ve becerilerini öğrencilere etkin bir şekilde aktarmak olarak açıklayan Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrenciler böylece dil öğrenmeyle kalmayıp aynı zamanda bu teknikleri kullanan bireyler olacaktır. Bu bağlamda Çek Cumhuriyeti'ndeki "Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar" kursu ile öğretmenlerimiz mesleki anlamda profesyonelleşerek değişen eğitim sistemi içerisinde yer alan görev temelli eğitim, öğrenme merkezli eğitim gibi konularda uzmanlaşacaklardır. İspanya'daki "Dijital sınıf Kursu ve Yaratıcı Düşünme" ile öğretimde yenilikçi yöntemler kullanarak bilgi iletişim teknolojisini öğrenip web 2,0, blog kurma gibi yabancı dil derslerinde kullanabileceği yeni ve yaratıcı teknolojik kazanımlar elde edeceklerdir. Ayrıca İngilizce öğretmenlerimiz İngiltere'de katılacakları dil kursu ile İngilizce bilgilerini canlandırıp bu dile ait telaffuz, dinleme, konuşma, kelime bilgisi, drama yönetimi vs alanlardaki kazanımlarını okulumuzdaki dil eğitimine adapte edeceklerdir. Son olarak öğretmenlerimiz okul müdürümüz Mustafa Balaban rehberliğinde, dünya çapında eğitim sıralamasında ilk 5'te yer alan Finlandiya (Helsinki) eğitim sistemini yerinde gözlemleyip sosyo-kültürel seminerlere katılacaklar ve böylece eşsiz bir okul kültürü deneyimi de elde edeceklerdir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam