Kanseri Trabzonspor ile yenmeye çalışıyor

Balıkesir'de kemik iliği kanseriyle mücadele eden 7 yaşındaki Kemal Onur Sevinç, hayranlık duyduğu Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak ve Acun Ilıcalı ile tanışmak, onlara sarılmak istiyor.Meme kanseri olan ve oğluyla zorlu bir tedavi sürecini yürüten Müc

Kanseri Trabzonspor ile yenmeye çalışıyor

Balıkesir'de kemik iliği kanseriyle mücadele eden 7 yaşındaki Kemal Onur Sevinç, hayranlık duyduğu Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak ve Acun Ilıcalı ile tanışmak, onlara sarılmak istiyor.

Meme kanseri olan ve oğluyla zorlu bir tedavi sürecini yürüten Mücella Sevinç,  yaptığı açıklamada, 2012'nin nisan ayında, yaşamlarını tamamen değiştiren, gelecek planlarını alt üst eden kötü bir haberle yıkıldıklarını söyledi.

Oğlu Kemal'i yüksek ateşle hastaneye götürdüklerini ve boğaz enfeksiyonu teşhisi konulduğunu anlatan Sevinç, ardından yapılan tetkiklerde böbrek üstünde 10 santimetrelik tümör tespit edildiğini ve kendileri için zorlu bir sürecin başladığını ifade etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirildiklerini dile getiren Sevinç, "Şaşırdık, yangına düştük, gittik hastaneye. Doktorlarımız bazı tetkikler istedi. Böbrek üstündeki tümörle ilgili tedavi aldık. Küçüldü ameliyat edildi, kemoterapi gördü ama ışın tedavisi alamadı. Tümörün alındığı bölgeye ışın verilseydi sağ böbreği kaybedebilirdi ve tekrarlandığında tedavisi zor olacağı olacağı söylenmişti. Dedikleri gibi oldu tekrarladı" dedi.

Bir süre sonra evde güçlükle yürüme ve düşme sorunu baş gösterdiğini belirten Sevinç, şöyle devam etti:

"Oğlum, dördüncü evre ve yüksek risk grubunda yer alıyor. Tekrar İzmir'e gittik. Tetkikler yapıldı o gün yıkıldığımız ikinci gündü. Karın boşluğunda yine iki tümör tespit edildi. Kemik iliği kanseri teşhisi konuldu. Tek çarenin ilik nakli olduğu söylendi. Hemen çocuklarımdan, eşimden doku örnekleri alındı ama uyum sağlamadı. Yakın akrabalardan arama gereği duymadılar. Zaman kaybedilmemesi için Kemal Onur'un iliğinden kök hücre üretildi. İlik bankasında saklanıyor. Şu anda tedavi alıyoruz. Yurt dışından gelecek ilacı bekliyoruz. 15 gün içinde gelecek. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bizimle ilgilendi, kısa sürede gelmesi için çaba harcadı."

Kemoterapi sonucunda kanser hücrelerinin tamamen öldürülmesinin ardından yapılacak ilik naklinin başarılı sonuç vereceğinin söylendiğini aktaran Sevinç, çok yıpranan oğlunun moralini yüksek tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Oğluyla ilgilenirken kendisinde meme kanseri ortaya çıktığını belirten Sevinç, "Sol göğsümde kitle tespit edildi. Önce meme korumaya gittiler olmayınca almak zorunda kaldılar. Lenfler temizlendi. Halen kemoterapi tedavisi alıyorum. Işın tedavisi yakında başlayacak. Oğlumla bu konuda kader arkadaşlığı yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Babasını akciğer kanserinden kaybeden anne Sevinç, 4 çocuğunun bulunduğunu belirterek, "Büyük kızım lise 1. sınıf öğrencisiydi. Devamsızlıktan bırakmak zorunda kaldı. İlgilenemedik kendisiyle ilk yılını kaybetti. Servis ücretini bile ödeyemez durumda kaldım. Şimdi lise ikiye gidiyor. Oğlum üniversiteye gidecekti hayali vardı olmadı. Bütçemiz elvermeyeceği için oğlum kendini feda etti. Şu anda boya badana işleri yapıyor. Meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuydu daha yükseğini okumak istiyordu, olmadı" dedi.

Sevinç, oğlu Kemal'in tedavi için İzmir'e gitmesinde özel araç kullandıklarını anlatarak, doktorların toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın iyi olmayacağını söylemesi üzerine zorunlu olarak bu yolu denediklerini ancak araç kiralama yüzünden borç içinde kaldıklarını söyledi.

Nakilden sonra mecburen İzmir'de ev tutacaklarını belirten Sevinç, bu evin parasını nasıl karşılayacaklarını bugünden kara kara düşündüklerini ifade etti.

-Kara listeye girdiler, ev kirasını 3 yıldır ödeyemediler

Baba Mehmet Sevinç ise devlet memuru olduğunu vurgulayarak, kazancının tedavi için harcamaları karşılamadığını bu yüzden zor duruma düştüklerini aktardı.

Tedavi giderleri için çektikleri kredileri ve kredi kartlarının borçlarını ödeyemediği için kara listeye alındığını dile getiren Sevinç, şunları kaydetti:

"Çok harcama yaptık. Oğluma, çocuklarıma feda olsun ama kazancım benim bu kadar harcamayı kaldırmadı. Mecburen araç kiralayarak gittik. 2,5 yıl kadar böyle idare ettik. Eşim de kanser olunca İzmir'e gitmeler ikiye katlandı, borç da... Ağabeyimin üzerinden kredi kullandık araç aldık onu da ödeyemiyoruz. Yol, İzmir'deki konaklama ve diğer giderler bizi zor duruma soktu. Üç doğalgaz faturamızı ödemeyince kesildi. Küçük tüple idare ettik bir süre. Durumumuzu öğrenen Vali Mustafa Yaman, bin lira destek gönderilmesini sağladı ve onunla doğalgaz faturasını ancak ödeyebildik. 6 yıldır bu evde oturuyoruz, 3 yıldır kirayı ödeyemiyoruz. Uzun bir tedavi süreci tekrar başlıyor önümüzdeki aydan itibaren. Daha fazla harcama yapacağız anlamına geliyor ama imkanım kalmadı."

- Taraftarlar grupları arıyor

Trabzonspor taraftarı olan Kemal Onur, en çok Onur Kıvrak'ı seviyor. Fotoğrafını, bilgisayarında duvar kağıdı olarak kullandığı kaleci Onur'un gönderdiği Trabzonsporlu futbolcuların imzalarının bulunduğu formayı ve tableti gözü gibi koruyan Kemal, "Onur Kıvrak'ı görmek, ona sarılmak istiyorum. Trabzon'da bir kez maç izlemek istiyorum ama gidemiyorum" dedi.

Acun Ilıcalı hayranı da olan Kemal Onur, "Survivor" adlı yarışma programını hiç kaçırmıyor. Acun Ilıcalı ile de tanışmak, ona sarılmak isteyen Kemal Onur, ünlüleri tuttuğu bu yarışmada Merve'yi çok seviyor.

Anne Sevinç, kendisini Trabzonspor'un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor'un taraftarları ve gruplarının aradığını belirterek, "Ben koyu bir Beşiktaş taraftarıyım. 'Metin-Ali-Feyyaz' döneminde fanatik taraftardım. Hayırseverlerin, bütün takımların taraftarlarının, desteğini bekliyoruz. Adım atacak, harcama yapacak durumumuz kalmadı. İlaç ve tedavisi Sağlık Bakanlığınca karşılanıyor, Allah razı olsun ama diğer harcamalara gücümüz yetmiyor artık. Oğlum için Kemal için destek bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler