"Kan Bağışı Can Bağışı"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB), Melikgazi Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı tarafından ortaklaşa, "Kan Bağışı Can Bağışı" projesinin açılış töreni yapıldı. Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan tören

"Kan Bağışı Can Bağışı"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB), Melikgazi Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı tarafından ortaklaşa, "Kan Bağışı Can Bağışı" projesinin açılış töreni yapıldı.

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan törene Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ve öğrenciler katıldı. törende açılış konuşması yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Yüce dinimiz İslam insana ve insan sağlığına büyük önem vermiştir. Çünkü insanın Allah'a karşı vazifesini hakkıyla yerine getirebilmesi, sağlıklı bir bünyeye sahip olması gerekir. İnsana düşen görev hastalıklardan kurtulma yollarını bulmak ve tedavi olmaya çalışmaktır. Nitekim insanlara her konuda rehber olarak gönderilen peygamber efendimiz Hz. Muhammed hastalandığında hekimlere tedavi olmuş, hastalanan ashap içinde hekimler çağırmış ve zamanın tedavi yöntemlerini kullanmıştır. O zaman tedavi yöntemleri arasında en yaygın olarak kullanılan hacamat yani kan aldırma peygamber efendimizin sıkça başvurduğu bir tedavi yöntemi olup bizzat Cebrail ve ümmeti tarafından kendisine tavsiye edilen bir tedavi şekli olmuştur. Peygamber efendimizin hacamat yani kan aldırma ile ilgili olarak "hacamatda şifa ve bereket vardır, hacamat aklı ve ezberleme gücünü arttırır" buyurmaktadır. Kan aldırma binlerce yıldır dünyanın birçok yerinde hastalıkların tedavisinde kullanılmış, önümüzde de alternatif tıpta en fazla tavsiye edilen tedavi metotlarından biri haline gelmiştir. Bütün bunlardan şunu anlıyoruz ki sağlığı yerinde olanların kan vermesi kemik iliğini harekete geçirmekte, kan yapımı hızlanmakta böylece kanın temizlenmesi kolaylaşmaktadır. Sonuçta bilim hızla ilerliyor. Her geçen zamanda yeni tedavi yöntemleri ortaya konuluyor. Bununla birlikte sürekli olarak yeni ve tedavisi bulunamayan başka hastalıklarla da karşılaşıyoruz. Bu durum hastalıklarla mücadeleden önce hastalıklara yakalanmamayı da gerekli kılmaktadır. Zira sağlığın kıymeti kaybedildiğinde daha iyi anlaşılmaktadır" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ise, "Biz Kayseri'de İl Sağlık Müdürlüğü olarak 17 özel hastane, 1 üniversite hastanesi, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tüm halkımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Tüm sağlık çalışanları olarak biz halkımızın hizmetindeyiz. Bu konuda devletimiz her türlü hassasiyeti gösteriyor. Bildiğiniz gibi kan hayat kurtarıcı bir madde ve tek kaynağı olan insanlardır. Kan sağlıkçıların aradığı başlıca maddelerden birtanesidir" şeklinde konuştu.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık da, "22 milyon metrekarelik alana yayılmış 65 bin işçiyi istihdam eden ve bin 150 fabrikayı çalıştıran bu bölgemiz Melikgazi ilçemizin sınırları içinde yer alıyor. Madem Melikgazi'de böyle bir yer var bir hizmet yapmamız gerekiyor düşüncesiyle kan bağışı etkinliği düzenlendi. Çünkü kan bildiğiniz gibi üretilemeyen tek ilaç. Bu açıdan insanlarımıza bu projeyle hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu açıdan projede emeği geçen herekse teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler