Kamikaze hakimleri paraya boğmuşlar

17-25 Aralık yargı darbesi teşebbüsüyle deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması iddialarına dair soruşturmalar devam ederken şok gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor. Tutuklu Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in, hukuk dışı tahliye darbesi teşebbüsünden son

Kamikaze hakimleri paraya boğmuşlar
17-25 Aralık yargı darbesi teşebbüsüyle deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması iddialarına dair soruşturmalar devam ederken şok gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
Tutuklu Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in, hukuk dışı tahliye darbesi teşebbüsünden sonra paraya boğuldukları ortaya çıktı. Tahliye kararı vermeden önce İspanya'da imamların bulunduğu toplantıya telekonferansla katılan hakimlerin tahliye talimatını oradan aldıkları saptandı. Gülen grubuna son yıllarda aktarıldığı tespit edilen yüklü miktarda paraların hakimlere ödenek yapıldığı belirtildi.
 
Yargı çetesi hesap verecek
 
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan 75 şüpheliyi "kopya CD" üzerinden hukuksuz şekilde tahliye etmeye çalışan hakimler Başer ve Özçelik için de yargı yolu açıldı. HSYK, her iki hakim hakkında işlem yapılmasına karar verdi. Hakimler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 300 sayfalık raporun ayrıntılarına ulaşıldı. Raporda, kamikaze hakimlerin "darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü" iddiasıyla tutuklu bulunan 75 şüpheliyi tahliye etmek için talimat aldıkları ve ardından paraya boğuldukları tespiti dikkat çekti.
 
Raporda, söz konusu hukuk dışı tahliye kararına imza atan Başer ve Özçelik'in ailelerinin hesaplarına yüklü miktarda para transferi oldu.
 
MASAK tespit etti
 
MASAK'ın yaptığı incelemelere değinilen rapora göre, G. Tavukçuluk ve Tarım ürünleri Tic.San.A.Ş. tarafından Mustafa Başer'in ailesine yüklü miktarda para transfer edildi. Söz konusu para transferlerinin kaynağının araştırıldığı ifade edilen raporda, yurtdışında faaliyet gösteren bir şirkete Bank Asya üzerinden dönem dönem yüksek krediler aktarıldığı belirlendi. Türkiye'den transfer yoluyla aktarılan yüklü miktarda para tespit edildi. Her iki hakimin de yurtdışına para transfer eden kişilerle irtibatlı oldukları kaydedildi. Türkiye'de 147 kişinin ABD'de faaliyet gösteren The Respect Institute INC. Adlı kuruluşa yüksek miktarda para aktardıkları belirtildi. Bank Asya tarafından tekrarlanan işlemlerle çok yüksek miktarlarda kredilerin aktarıldığı ve bunlar üzerinden de yurtdışına para aktarımı için kullanılan şirketler şöyle: M.E. C. Service LLC: A. ve PA Of S: U.
 
İspanya bağlantısı
 
Hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik hakkında geriye dönük HTS kayıtları ve banka hesaplarına dair yapılan detaylı inceleme sonucu her iki hakimin tahliye kararına imza atmadan önce İspanya'daki çeşitli numaralarla irtibata girdikleri belirlendi. Yapılan detaylı incelemede İspanya'da imamlar toplantısının yapıldığı ve kararın orada alındığı tespit edildi. Özçelik'in 46 kez, Başer'in de 34 kez İspanya kaynaklı numarayla görüştüğü tespit edildi.
 
TELEFON TRAFİĞİ
 
Geriye dönük HTS kayıtlarına dair incelemede hakim Başer'in tahliye etmek istediği isimlerden Ali Fuat Yılmazer ile 9, Yurt Atayün ile de 3 kez tutuklanmadan önceki dönemde telefonla görüştüğü belirlendi. Hakim Başer'in irtibatta olduğu PDY mensubu bir kişinin oğlunun hesabına yüklü miktarda para transfer ettiği belirtildi. Hakimlerin irtibatta bulundukları kişilerin, ABD kaynaklı yoğun telefon trafikleri dikkat çekti. STAR

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler