Kadınlar Zam İsteyemiyor

Babcock, bir çalışmasında Boggle adını verdiği bir oyunu oynamaları için 74 gönüllüyü bir laboratuvara koydu. Gönüllülere harcayacakları zaman için 3-10 dolar arasında ödeme yapılacağı söylendi.Oyun oynadıktan sonra her bir öğrenciye 3 dolar verildi ve tu

Kadınlar Zam İsteyemiyor

Babcock, bir çalışmasında Boggle adını verdiği bir oyunu oynamaları için 74 gönüllüyü bir laboratuvara koydu. Gönüllülere harcayacakları zaman için 3-10 dolar arasında ödeme yapılacağı söylendi.

Oyun oynadıktan sonra her bir öğrenciye 3 dolar verildi ve tutarın yeterli olup olmadığı soruldu. Kadınlara göre sekiz kat daha fazla erkek daha fazla para talebinde bulundu. Daha sonra Babcock, deneyi farklı bir yolla yaptı. Yeni 153 gönüllüye, zamanları için 3-10 dolar arasında ödeme yapılacağı ve bunun görüşmeye tabi olduğu açıkça söylendi.

Daha fazla insan, daha fazla para için talepte bulunurken, bu deneyde de cinsiyet farkı aynı kaldı. Kadınların yüzde 58'i, erkeklerin yüzde 83'ü daha fazla para talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam