Kaçak mobil trafo!

DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Kösetarla Köyü Kumtepe Mezrası'nda, trafktör römorkuna yüklü, yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 kilovatsaat gücünde bir mobil trafo ele geçir

Kaçak mobil trafo!
DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Kösetarla Köyü Kumtepe Mezrası'nda, trafktör römorkuna yüklü, yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 kilovatsaat gücünde bir mobil trafo ele geçirildi.
 
DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü'ne bağlı saha elemanlarının yaptığı denetim çalışmalarında, Beşiri İlçesi Kumtepe Mezrası Mevkii'nde yüksek gerilim hattına bağlı, su sondajı kuyusuna enerji sağlayan kaçak trafo tespit edildi. Kurum avukatlarının savcılık nezdinde kaçak trafoya el koymak için girişimde bulunurken, konuyla ilgili jandarmaya da bilgi verildi.
 
DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ve ekipler, jandarma eşliğinde yüksek gerilim hattına bağlı sondaj yapılan alana gitti. Kurum avukatının savcılıktan aldığı, "Kaçak trafoya el koyma" kararı ile trafonun bağlantıları kesilirken, trafo ve kablo bağlantıları ile diğer malzemelere de düzenlenen tutanakla el konuldu.
 
İl Müdürü Murat Dursun, denetim ekiplerinin Batman merkez ile birlikte kırsalda da sık sık çalışma yaptıklarını belirterek, kaçak trafonun da bu şekilde tespit edildiğini söyledi. Bu tür denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Dursun, "Ekiplerimizin yaptığı saha çalışmalarında konudan haberdar olduk. Konuyla ilgili jandarmayı bilgilendirirken, kurum avukatımız da trafoya el koyma işlemi için savcılık nezdinde girişimde bulundu. Alınan izin doğrultusunda trafoya ve takım edevatlarına el konularak yediemin olarak ambar görevlilerine teslim edildi. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı" dedi.
 
Kaçak trafonun yüksek gerilim hattına bağlanmasının büyük tehlikeye sebep olduğunu ifade eden Murat Dursun, şöyle devam etti:
 
"Mesele sadece kaçak trafo ile enerji kullanımı değil. Orada çalışan vatandaşlarımız, yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo ile enerji sağlanan bir alanda çalışıyordu. Allah korusun ölümcül vakalar vuku bulabilirdi. Bu tür kaçak elektrik bağlantılarında yaşanan can kayıpları var. Burada can kaybı ve yaralama olmaması sevindiricidir. Biz denetimlerimizde olaylara sadece kaçak elektrik kullanımı ile alakalı bakmıyoruz. Vatandaşların can güvenliği açısından da olayları değerlendiriyoruz. Bir taraftan yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo diğer taraftan kuyudan etrafa dağılmış su birikintileri var. Küçük bir elektrik teması acı olaylara neden olabilirdi. Orada çalışan işçileri Allah korumuş." 
 
Dicle EDAŞ ekipleri, daha önce de Şanlıurfa'da yine traktör römorkuna yüklü olarak kullanılan bir 'mobil trafo' ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler