Kaçak elektrik denetiminde olay!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kaçak elektrik denetimine çıkan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleriyle köylüler arasında gerginlik yaşandı. Olayda 2 kişi yaralandı, 12 araç hasar gördü.Diyarbakır'ın Bismil ilçesine giden ekipler, köylüle

Kaçak elektrik denetiminde olay!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kaçak elektrik denetimine çıkan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleriyle köylüler arasında gerginlik yaşandı. Olayda 2 kişi yaralandı, 12 araç hasar gördü.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine giden ekipler, köylülerin saldırılarına maruz kaldı. Kaçak elektrik kullanımıyla mücadelede kararlılığını sürdüren DEDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin başta olmak üzere elektrik dağıtımı yaptığı tüm bölgede denetimlerini artırdı. Bu çerçevede Diyarbakır'da da oluşturulan 36 ayrı ekip ile sahaya çıkan DEDAŞ, bir kez daha kaçak elektrik kullanımının önlenmesini istemeyenlerin saldırısına uğradı. Sabah saatlerinde Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde DEDAŞ'a ait 26 kaçak kontrol ve sayaç okuma ekibi, jandarma ekiplerinin koruması altında köylere dağılarak kaçak elektrik tespiti ve sayaç okuma çalışması yapmaya başladı. Bismil ilçesine bağlı Kazancı köyünde, DEDAŞ ekiplerinin köylerine kaçak kontrolü için geldiğini haber alan köylüler, jandarmaya rağmen yolu kapattı. DEDAŞ ekiplerini yaklaşık 3 saat boyunca rehin alan ve köyden çıkmalarına izin vermeyen köylüler, ekipteki bazı görevlileri darp etti, araçlarına zarar verdi. Bu arada, jandarmanın ikna çalışmaları sonunda rehin tutulan DEDAŞ ekiplerinin köyden çıkmasına izin verildi.

EKİPLERE TAŞLI SALDIRI

DEDAŞ ekipleri, Kazancılar köyünden çıkmaya hazırlanırken bu kez kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yüzlerce köylünün taşlı saldırısına uğradı. Jandarma ekipleri olaya biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Köyden çıkışta uğradıkları saldırıdan canlarını zor kurtaran DEDAŞ ekipleri, yol güzergahında bulunan Türkmenhacı köyünden geçerken, ikinci kez saldırıya uğradı. Bu köyde durdurulan DEDAŞ'a ait 7 araç tahrip edildi. Her iki saldırı sonucunda ekibe ait 10 araç, atılan taşlar ve ters çevrilmeleri sonunda kullanılamaz hale geldi. Atılan taşlar sonucu 2 DEDAŞ görevlisi yaralandı. 10 DEDAŞ görevlisi ise darp sonucu çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren köylüler, ekiplerin sayaç okuma ve kaçak kontrolünde kullandıkları aletler ile tutanakları da ele geçirip yaktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam