Kabaktan kaç çeşit yemek yapılır?

Trabzon’da bir pastane işletmesi tarafından düzenlenen Dünya 2. Kabak Festivali'nde kabağın 32 türlü tatlısı ve yemeği yapıldı.İşletme sahibi Selim Akgün, bu yıl ikincisini düzenledikleri '2. Kabak Festivali' münasebetiyle müşterilerine 32 ayrı kabak tatl

Kabaktan kaç çeşit yemek yapılır?

Trabzon’da bir pastane işletmesi tarafından düzenlenen Dünya 2. Kabak Festivali'nde kabağın 32 türlü tatlısı ve yemeği yapıldı.

İşletme sahibi Selim Akgün, bu yıl ikincisini düzenledikleri '2. Kabak Festivali' münasebetiyle müşterilerine 32 ayrı kabak tatlısı ve yemeğini sunduklarını belirtirken, kabakların tamamen organik olduğunu söyledi.

Balıkesir ilinde yetiştirdikleri kabakları Trabzon’da farklı damak tatlarıyla müşterilere sunduklarını ifade eden Akgün, “Dünya Kabak Festivali'nin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Dünyada organik ürünlerden kala kala kabaklar kaldı. Müşterilerimize sunduğumuz kabakları özel olarak keçi gübresiyle tamamen organik olarak kendimiz yetiştiriyoruz. Şu an tam 13 ton kabağımız oldu. Çeşit olarak çorbasından pilavına, tatlısından pastasına kadar 32 çeşit ürünümüz var. İleride daha geniş kapsamlı olarak çeşitlerimizi dünyaya duyuracağız. Dondurmasını da yapacağım. Bu işletme 1924 yılında kuruldu. Bundan sonra doğal ve güzel ürünleri müşterilerimize sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler