İzmir'de bitmeyen yol çilesi vatandaşı çileden çıkardı!

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde Tüpraş ve Petkim, akaryakıt ve LPG dolum tesisleri ile gemi söküm tesislerine gelip giden binlerce ağır tonajlı aracın kullandığı İnönü Caddesi'ndeki bakım onarım çalışmalarının 8 aydır tüm çabalarına rağmen tamamlanmadığını bel

İzmir'de bitmeyen yol çilesi vatandaşı çileden çıkardı!

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde Tüpraş ve Petkim, akaryakıt ve LPG dolum tesisleri ile gemi söküm tesislerine gelip giden binlerce ağır tonajlı aracın kullandığı İnönü Caddesi'ndeki bakım onarım çalışmalarının 8 aydır tüm çabalarına rağmen tamamlanmadığını belirten çevredeki site sakinleri durumu protesto edip, yolu 1 saat süreyle trafiğe kapattı.

İzmir Çanakkale Karayolu'nu Tüpraş İzmir Rafinerisi'ne bağlayan yaklaşık 1 kilometrelik İnönü Caddesi'ndeki yol yapım bakım ve onarım çalışmalarının 8 aydır tamamlanmaması semt sakinlerini ve yolu kullanan araç sürücülerinin tepkisine neden oldu. Atatürk ve Siteler Mahallesi sakinleri tepkilerini, yolu trafiğe kapatıp, basın açıklaması yaparak dile getirdi. Bazı mahalle muhtarları da eyleme destek verdi.

Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar, eyleme katılanlar adına yaptığı açıklamada, "Ülkemizin hiçbir belediyesinde 1 km'lik yol yapımı 8 ay sürmemektedir. Bu manzara karşısında belediyemizin bu sağır ve halden anlamaz tavrı bizleri daha fazla üzmektedir" dedi.

Karayollarından emekli mahalle sakini Şenol Yoldaş da 8 aydır tozun, pisliğin içinde kaldıklarını belirterek, "Çocuklarımız ders çalışamıyor. Gürültüden uyku uyuyamıyoruz, sağlığımızdan olduk. Nerde bu memleketin belediye başkanı? Aliağa Belediyesi sorunlarımıza kulak vermiyor. Bu yolun gecikmesi onlardan kaynaklanıyorsa verdiğimiz oylara yazıklar olsun. Bir daha da alamazlar. Biz mi cezalandırılıyoruz burada?" diye konuştu.

BAŞKAN BURAYA GELSİN

Eylem sırasında kapatılan yolda uzun kuyruklar oluşturan kamyon şoförleri de korna çalarak eyleme tepki gösterdi. Mahalleli tüm yoğunluk ve tepkilere rağmen eylemi bitirmek istemedi. Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar ve Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yetkililerin eylem alanına gelip kendilerine bir cevap vermelerini isteyen eylemciler, alkışlı protestoda bulundu.

Grup, yoldaki çalışmaların hızlandırılmaması halinde 4 Ağustos Salı günü daha geniş kapsamlı bir eylem yapacaklarını belirtip, sessizce dağıldı.

a8086da65145b0cd9a965981ebf0126b.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler