İzmir'de 77 proje heyecanla bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Tasarım Koridorları' ulusal fikir yarışmasına 77 proje başvurusu oldu. Tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi konusuna özel önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez bu yıl düzenlediği 'Tas

İzmir'de 77 proje heyecanla bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'Tasarım Koridorları' ulusal fikir yarışmasına 77 proje başvurusu oldu. Tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi konusuna özel önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez bu yıl düzenlediği 'Tasarım Koridorları' ulusal fikir yarışmasıyla yeni bir heyecana yolaçtı.
 
İzmir Akdeniz Akademisi'nin düzenlediği yarışmaya 77 başvuru oldu. Haziran ayında başlayan ve son başvuruların 8 Eylül'de alındığı yarışmaya Türkiye'nin pek çok kentinden katılım oldu. Yarışmada kazananların açıklanmasının ardından, eserlerin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sergileneceği bildirildi. 
 
İzmir içinde tasarımlarını yapacakları yeri kendileri belirleyen yarışmacılar, kentin çeşitli kamusal alanlarında performans ve diğer sanatsal etkinlikleri içinde barındıran, taşınabilir, çok amaçlı mekan tanımlayan tasarımlar oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarışma ile kentlilere tasarım bilincinin kazandırılmasını ve bu konudaki çeşitli etkinlikleri barındıracak bir mekanın üretilmesini hedefliyor. 
 
'Tasarım Koridorları' ulusal fikir yarışmasının asli jürisinde Prof. Dr. Cana Bilsel (Mimar), Yrd. Doç. Dr. Can Özcan (Endüstriyel Tasarımcı), Dr. Erdal Uzunoğlu (Mimar), Hakan Gencol (Endüstriyel Tasarımcı), Mehmet Kütükçüoğlu (Mimar), Murat Tabanlıoğlu (Mimar) ve Turgut Çıkış (Mimar) yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam