İstanbul'da 10 Milyon dolarlık heykel bulundu

Haber61.net – Özel Haberi / Şükrü Üçüncü – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Vezneciler'deki Darülfünun Altgeçidi'ni yenileme çalışmaları sırasında Hellenistic Roma dönemine ait olduğu anlaşılan ve yaklaşık değeri 10 Milyon dolar olan heykel bulundu.A

İstanbul'da 10 Milyon dolarlık heykel bulundu

Haber61.net – Özel Haberi / Şükrü Üçüncü – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Vezneciler'deki Darülfünun Altgeçidi'ni yenileme çalışmaları sırasında Hellenistic Roma dönemine ait olduğu anlaşılan ve yaklaşık değeri 10 Milyon dolar olan heykel bulundu.

Alt geçidin yapımının Trabzonlu yüklenici firması MAK – İŞ’in yol yapımı çalışması sırasında işçiler tarafından bulunan Roma dönemi heykellerinin 1800 yıllık olduğu öğrenildi.  Firma sahibi Ömer Akif Yazıcıoğlu heykelleri Arkeoloji müzesine teslim ettiği öğrenildi.

Haber61.NET haber merkezinin yetkililerden edindiği bilgiye; Alt geçidin Roma döneminde kalma mezarlığa yapıldığı bu nedenle bu kadar değerli bir heykelin bulunduğu muhtemelen dönemin kral mezarına  ait olduğu ifade ediliyor.  

img-20140812-wa0002.jpg

img-20140812-wa0003.jpg

img-20140812-wa0006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam