İstanbul'a yeni bir mega proje daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Amerika dönüş yolunda açıkladığı ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Boğaz'a 3. tüp geçiti projesinin detayları açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın kat

İstanbul'a yeni bir mega proje daha
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Amerika dönüş yolunda açıkladığı ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Boğaz'a 3. tüp geçiti projesinin detayları açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı tanıtım toplantısı Haliç'teki İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.
 
Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasına inşa edilecek projeyle; Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu Yakası'ndaki ayağı ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa yakasındaki ayağı trafiği arasında geçiş sağlanması amaçlanıyor.
 
HEM LASTİKLİ HEM RAYLI
Marmaray ve Avrasya Karayolu Tüneli'nin ardından İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. tüp geçidi öncekilerden farklı bir şekilde tasarlandı. Marmaray'ı sadece trenler kullanırken, inşaatı devam eden Avrasya Karayolu Tüneli olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi'ni sadece tekerlekli araçlar kullanacak. Yapılacak yeni tüp geçitte hem lastik tekerlekli araç hem de demiryolu geçişi olacak.
Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
DÜNYADA İLK OLACAK
Bu proje ile dünyada bir ilk başarılıyor. Bu proje 100 yıl konuşulacak. Proje için 10 aydır uğraşıyoruz. Bu proje Boğaz'ın altına yapılacak ve 3 katlı olacak. Proje ile İstanbul'da hayat değişecek. 100 yıl sonra da toplu taşıma bu omurga etrafında birleşecek. Dünyada ilk defa 3 katlı tünel hazırladık. İstanbul'un 3 havalimanı raylı sistem ile bağlanacak. Bu proje görüntü kirliliği oluşturmayacak ve silueti bozmayacak.
 
DEVLETİN KASASINDAN BİR KURUŞ ÇIKMAYACAK
 
Bu proje yap-işlet-devret modeli ile yapılacak ve devletin kasasından bir kuruş dahi para çıkmayacak. İncirli'den Söğütlüçeşme'ye yeni metro ile 40 dakikada gidilecek. Mega proje kapsamında inşa edilecek karayolu geçiş tünelleriyle İstanbul Boğazı yeni bir yola kavuşacak. TEM - D100- FSM Köprüsü - Boğaziçi Köprüsü karayolu tünelimiz tamamen entegre olacak. Projemiz görüntü kirliliği oluşturmayacaktır. İstanbul'da artık yaklaşık değil, dakikalık randevu verebilme dolayısıyla zaman planlaması olacaktır. Yeni Türkiye'nin heyecanı ile hedeflerimize adım adım yürümenin heyecanını yaşıyoruz. Bize projeler konusunda desteklerini esirgemen Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın Başbakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
İSTANBUL İÇİN TARİHİ GÜN
 
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:
 
Rabbimin insanlığa ve milletimize en büyük lütfu olan aziz İstanbul'a selam olsun. Ecdadımızın bizlere en büyük mirası olan İstanbul'a selam olsun. İstanbul'u anlayan yaradılışı anlar. Bugün İstanbul'un için tarihi bir gün. İstanbul iddialı milletlerin elinde yükselir ve iddialı milletleri yükseltir. İşte biz İstanbul'a böyle bakıyoruz. İstanbul varoluşumuzun sırrıdır.
 
İNCİRLİ - SÖĞÜTLÜÇEŞME 40 DAKİKA
 
6 buçuk kilometre olacak 3 katlı tünel İstanbul'un 4. büyük projesi olacak. İstanbul'a herşey değer. 16 bin 150 metre uzunluğunda olan karayolu bir ucundan bir ucuna 14 dakikada gidilecek. İncirli-Söğütlüçeşme metrosuyla 1 buçuk milyon yolcuyu 14 istasyona ulaştıracak. İncirli-Söğütlüçeşme 40 dakika olacak. İncirli-Söğütlüçeşme hızlı metrosu hizmete girdiğinde buna bağlanacak 9 raylı sistemle iki yaka arasında yolcular kolaylıkla ulaşım sağlayacak.
 
Yeni Türkiye 2023 hedeflerine azim ve kararlılıkla devam edecek. 3 katlı tünel İstanbul'a değer...
 
Bu mega proje bizim İstanbul' bakışımızın yansıyışı. Bu proje bütüncül bir projedir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler