İstanbul Başkonsoluğu'nda intihar saldırısı paniği

ABD İstanbul Başkonsolosluğu önündeki şüpheli kişi gözaltına alındı. Şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi.İddiaya göre, konsolosluk binası önüne gelen ve üzerinde patlayıcı madde olduğu öne sürülen bir kişi hareketli anlar yaşanmasına n

İstanbul Başkonsoluğu'nda intihar saldırısı paniği
ABD İstanbul Başkonsolosluğu önündeki şüpheli kişi gözaltına alındı. Şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi.
İddiaya göre, konsolosluk binası önüne gelen ve üzerinde patlayıcı madde olduğu öne sürülen bir kişi hareketli anlar yaşanmasına neden oldu. Olay üzerine konsolosluk çevresindeki polisler alarma geçti. Konsolosluk önündeki yol trafiğe kapatılarak, müzakereci bir uzman polis çağrıldı.
 
Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Konsolosluk önüne özel harekatçılar da sevk edildi. Olay yerine gelen müzakereci polis, şüpheli şahısla konuşarak ikna etti. Şüpheli daha sonra üstü arandıktan sonra gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Emniyete götürülen zanlının üzerinden patlayıcı madde çıkmadığı öğrenildi.
Olay sırasında ABD Konsolosluğu'ndan ‘çevreyi boşaltın' şeklinde anonslar yapıldığı duyuldu. Zanlıya ait olduğu sanılan şüpheli bir araçta da arama başlatıldı. Olay yerine gelen bomba uzmanları incelemelerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam