IŞİD'den kan dolduran bir olay daha!

Görgü tanıklarının ifadelerine göre IŞİD militanları Ramadi'de kapı kapı dolaşıp, Irak hükümeti yanlılarını bulmaya çalışıyor ve cesetleri Fırat Nehri'ne atıyor.İran destekli binlerce Şii milis kenti geri almak için Ramadi'nin doğusunda toplandı. IŞİD mil

IŞİD'den kan dolduran bir olay daha!

Görgü tanıklarının ifadelerine göre IŞİD militanları Ramadi'de kapı kapı dolaşıp, Irak hükümeti yanlılarını bulmaya çalışıyor ve cesetleri Fırat Nehri'ne atıyor.

İran destekli binlerce Şii milis kenti geri almak için Ramadi'nin doğusunda toplandı. IŞİD militanlarının da Şii milislere doğru ilerlediği söyleniyor.

25 BİN KİŞİ RAMADİ'Yİ TERK ETTİ

Birleşmiş Milletler de binlerce kişinin evlerinden kaçtığı bölgede insani kriz uyarısı yaptı. BM, başkent Bağdat'ın sadece 105 kilometre batısında bulunan Ramadi'den son günlerde 25 bin kişinin ayrıldığını söylüyor.

EV EV BASKIN

Ramadi'den gelen haberlere göre kentte sokaklar bomboş. Kalanların yiyecek bulmak için hızla dışarı çıkıp evlerine döndükleri söyleniyor.

Görgü tanıkları, IŞİD militanlarının da polislerin ve hükümet yanlısı aşiret liderlerinin evlerine girdiğini anlatıyor. Hükümet yanlısı aşiret güçlerinin ev ve iş yerlerinin kundaklandığı belirtiliyor.

1600 ASKER KAÇTI

Irak'ın en geniş yer ölçümüne sahip olan Anbar eyaletinin büyük bir bölümünü ele geçiren IŞİD terör örgütü son operasyonuna dair görüntüler yayınladı. Görüntülerde militanlarının şehrin çevresini nasıl kuşattığı ve adım adım nasıl ilerlediği görülüyor.

IŞİD saldırısında 1600 askerlik sekizinci tümen komutanlığı askerlerinin görev yerini bırakarak kaçtığı belirtiliyor. IŞİD, askerlerin geride bıraktıkları tank, top ve onlarca askeri araç ve binlerce mühimmatı ele geçirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam