İnsanlık ölmemiş dedirten doktor! Yaşlı hastasına...

Yaşı hastasına mr çekilmesi için para ve ren doktor insanlık ölmemiş dedirtti.

İnsanlık ölmemiş dedirten doktor! Yaşlı hastasına...

Antalya'nın Kaş ilçesinde, Bağ-Kur prim borcu nedeniyle sosyal güvencesi olmayan yaşlı adama, Kaş Devlet Hastanesinde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı yardım eli uzattı. Olayı duyan başka bir doktor sosyal medyadan bu örnek davranışı paylaşınca vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı. 


Kaş Devlet Hastanesine dizindeki şişlik ve ağrı sebebiyle giden 61 yaşındaki H.K., Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Serap Erkeç Alkan’a muayene oldu. Dr. Alkan, yaşlı adama akut menisküs olabileceği tanısında bulunarak MR çektirmesi gerektiğini söyledi. Yaşlı adama, kendi çalıştığı kurumda MR çekimi yapılmadığını, başka bir hastaneye gitmesi gerektiği bilgisini veren Alkan, adamın Bağ-Kur borcu nedeniyle sosyal güvencesinin olmadığını öğrendi. MR çektirmesi için 200 TL veren Alkan’a önce hayır cevabı veren yaşlı adam, daha sonra geri ödemek koşuluyla kabul etti.

Daha sonra Muğla'nın Fethiye ilçesindeki özel bir hastaneye giden H.K., MR için başvurduğu Op. Dr. Osman Kurtuluş'a yaşadıklarını anlattı. Durumu öğrenen Kurtuluş, meslektaşının örnek davranışından duygulanarak olayı sosyal medya hesabına taşıdı. Kurtuluş’un bu paylaşımı kısa sürede binlerce kişi tarafından beğeni ve paylaşım aldı.

"Borç olarak zorla kabul ettirdim"

Yaşlı hastasıyla diyaloğunu anlatan Dr. Serap Erkeç Alkan, daha önceden muayene ettiği hastasının sağlık takibini yaptığını, ancak dizindeki şişlik ve ağrının artması sonucu kendisini MR'a yönlendirdiğini söyledi. Yaşlı adamın bunu duyduktan sonra çaresiz bir şekilde durgunlaştığını belirten Alkan, "Sosyal güvencesinin olmadığını anladım. Ancak MR çekilmesi gerekiyordu. Ben de bunun için ona 200 TL vermek istedim. Kabul etmedi, ‘borç olarak kabul et, geri verirsin’ deyince zorla aldı. Daha sonra da Fethiye’de özel bir hastaneye gidip MR'ını çektirmiş. Orada kendisiyle ilgilenen meslektaşıma durumu anlatmış, o da çok duygulanarak sosyal medyadan yaşanılanları paylaşmış" dedi.

"Ameliyat parası istese yine veririm"

Yaptığının çok büyük bir şey olmadığını anlatan Dr. Alkan, "Yaşlı bir amcam gelmiş ve Bağ-Kur primi borçlanmasından ötürü sosyal güvencesi yok. Böyle bir günde benim yerimde diğer meslektaşlarımın da yapacağını düşünüyorum. Bugün ameliyat için gelse, yine parasını verirdim. Sonuçta hepimiz insanız" diye konuştu.

Alkan, MR çekilen yaşlı hastasının durumunu da, meslektaşıyla irtibata girerek takip ettiğini sözlerine ekledi.

İnsanlık ölmemiş dedirten doktor! Yaşlı hastasına...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler