İkinci: "MEB ne işle meşguldür?"

Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş sınavı (TEOG)'dan istediği sonucu alamarak banyoda bornoz kemeri ile canına kıyan 13 yaşındaki Ayşe Berrin Yılmazlar için KESK Trabzon Dönem sözcüsü Muhammet İkinci açıklamalarda bulundu.   Muhammet ikinci yaptığı açıkl

İkinci: "MEB ne işle meşguldür?"
Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş sınavı (TEOG)'dan istediği sonucu alamarak banyoda bornoz kemeri ile canına kıyan 13 yaşındaki Ayşe Berrin Yılmazlar için KESK Trabzon Dönem sözcüsü Muhammet İkinci açıklamalarda bulundu.
 
Muhammet ikinci yaptığı açıklamada şu ifadeler eyer verdi;
 
"Yaşamının baharında daha 13 yaşında bir çocuğumuz Ayşe Berrin  TEOG sınavında istediği puanı alamadığı için içine sürüklendiği bunalım nedeniyle yaşamına kıydı.
 
Peki bu vahim, sarsıcı ve dayanılmaz olay karşısında  susacak mıyız? Kim bu olayın sorumluları? Neredeler? Suçlu kim-kimler?
 
Şimdi başımızı önümüze eğip vicdanlarımızı sorgulamalı, düşünmeliyiz.
 
Bizlerin, yetişkinlerin hiç mi sorumluluğu yok?
 
Milli Eğitim Bakanlığı ne işle meşguldür?
 
Eğitimciler, bilim insanları, anne-babalar  daha ne kadar  bu ağır sorunu görmezlikten gelip, kayıtsız kalabiliriz?
 
Hepimiz sorumluyuz !
 
Çocuklarımızı hayata bağlayan değil, hayattan koparan bir eğitim sistemimiz var. Onlara sunduğumuz  eğitim sistemi mutluluk değil, mutsuzluk ve bunalım üretiyor. Her yıl üç milyonu aşkın öğrencimiz  TEOG, YGS,LYS sınavları ile boğuşuyor. Çocuklarımızı ezberci, elemeci, yarışmacı, rekabet esaslı, sınav odaklı  bir eğitim sistemine kurban ediyoruz. Çocuklarımız çocukluklarını yaşayamadan  ömürlerini tüketiyor.  
 
Çağrımızdır!
 
Berrin çocuğumuzun kaybı münferit olarak  değerlendirilemez. Artık bu son olmalı. Başka Berrin’leri soldurmamalıyız.
MEB  zaman kaybetmeksizin  bu vahşi, insanlık dışı sistemi  değiştirmelidir. Anneler, babalar, eğitimciler, bilim inasanları çocuklarımızın engellenen eğitim hakkı artık yaşamlarına mal oluyor. Çocuklarımız ve ülkemiz bunu hak etmiyor. Hep birlikte  daha iyisini yapabiliriz. Çocuklarımızı mutlu kılan, insancıl, bilimsel, dayanışmacı, paylaşımcı bir eğitim sistemi  oluşturabiliriz."
 
OLAY NASIL OLDU?

Bursa’da babası öğretim üyesi, annesi doktor olan 13 yaşındaki Ayşe Berrin Yılmazlar dün gece evin banyosunda kendisini bornoz kemeriyle astı. Ortaokul 8`inci sınıf öğrencisi Yılmazlar`ın, TEOG sınavında istediği puanı alamayınca bunalıma girip, intihar ettiği ileri sürüldü.

Olay, merkez Nilüfer İlçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. TEOG sınav sonuç sonuçlarının dün akşam internet ortamında açıklanmasıyla, puanlarının düşük olduğunu gören Ayşe Berrin Yılmazlar, iddiaya göre çok üzüldü ve odasına kapandı. Girdiği bunalımdan çıkamayan Ayşe Berrin Yılmazlar, gece banyoya girerek, kendisini bornoz kemeriyle kalorifer borusuna asarak yaşamına son verdi.

Öğretim üyesi olan baba ve bir hastanede uzman hekim olan anne, sabah kızları Ayşe Berrin Yılmazlar`ın banyodaki kalorifer borusuna asılı cansız bedeniyle karşılaşınca sinir krizleri geçirdi. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Ayşe Berrin Yılmazlar`ın cenazesi Kükürtlü Camii’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam