İftarda kişi sayısında dikkat!

Ramazan ayında yemek israfı en üst seviyeye çıkıyor. Özellikle toplu verilen iftar yemekleri yanı sıra restoranlarda iftara özel hazırlanan yemeklerde de israf ediliyor. Bu durumu engellemek isteyen Hilton Otel günlük talepleri dikkate alarak yemek hazırl

İftarda kişi sayısında dikkat!
Ramazan ayında yemek israfı en üst seviyeye çıkıyor. Özellikle toplu verilen iftar yemekleri yanı sıra restoranlarda iftara özel hazırlanan yemeklerde de israf ediliyor. Bu durumu engellemek isteyen Hilton Otel günlük talepleri dikkate alarak yemek hazırlıyor. Personelin yemeği de buradan karşılanıyor. Özel gün için yapılan programlar için hazırlanan yemekler kalırsa, yemek yurtlara gönderiliyor. Sofralarda kalan artık yemekler ise titizlikle toplanarak belediye aracılığıyla hayvan barınma evlerine veriliyor. 
 
Hilton Kayseri Genel Müdürü Serpil Güney ve otel yönetimi basın mensupları ile iftarda buluştu. İftar sonrasında açıklamalarda bulunan Genel Müdür Serpil Güney, Ramazan-ı Şerif’in hayırlı olmasını diledi. Çok zengin şekilde hazırlanan iftar sofrasının eşsiz Kayseri ve Erciyes manzarası eşliğinde misafirlerine sunulduğunu kaydeden Güney, "Ramazan boyunca açık büfe iftar soframızı Kale Roof Restoran'ımızda vereceğiz. Açık büfemizde 112 çeşit yemeğimiz, zeytinyağlılarımız, çorbalarımız, salatalarımız, tatlılarımız ile peynirli, patatesli, ıspanaklı sıcak gözlemelerimiz bulunmaktadır. Tüm Kayserili misafirlerimizi eşsiz Erciyes Dağı, Kayseri Meydanı ve tarihi camilerimizin görüntüsü eşliğinde terasımızda düzenlediğimiz iftar soframıza davet ediyoruz." dedi. 
 
Serpil Güney, iftar veya özel günlerde yemek israfını önlemek için önemli gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Ramazan ayında iftar için kaç kişinin geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu aktaran Güney, buna karşın belli bir sayıda yemek çıkarttıklarını, mümkün olduğunca israf edilmediğini ifade etti. Güney, personelin yemeğinin de buradan karşılandığını aktararak, kişi sayısını dikkate alarak yaptıkları hazırlıklar sayesinde israfı önlediklerini bildirdi. Güney, "Genelde hazırlanan yemek kalmıyor. İftar ya da özel günler için geride kalan yemekler de bir şekilde değerlendiriliyor. Bu yemekler yurtlara ya da talep üzerine farklı yerlere gönderilerek tüketimi sağlanıyor. Açık büfe uygulaması sayesinde insanlarımız istedikleri yemeği istediği oranda alıyor ve atık kalmasının önüne geçiyoruz. Buna rağmen sofrada tabaklarda kalan atık yemekleri de titizlikle topluyor hayvan barınmaevlerine gönderiyoruz." diye konuştu. 
 
Açık büfe şekilde sunulan ve çok zengin yemek çeşitlerinin yer aldığı iftar sofrası kişi başı 55 TL’den servis ediliyor. 6 yaşından küçük çocuklar için ücretsiz olan açık büfe iftar sofrasında, 6-12 yaş arası çocuklar için ise yüzde 50 indirim uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler