İftar topu patlatırken eli koptu

KIRKLARELİ’nde belediye görevlisi 54 yaşındaki Yalçın Karagün’ün, ramazan topunu patlattığı sırada fitilin erken alev alması sonucu kopan sol el parmakları Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 9 saat operasyonun ardından yerine dikildi.Ameliyat ardından nor

İftar topu patlatırken eli koptu
KIRKLARELİ’nde belediye görevlisi 54 yaşındaki Yalçın Karagün’ün, ramazan topunu patlattığı sırada fitilin erken alev alması sonucu kopan sol el parmakları Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 9 saat operasyonun ardından yerine dikildi.
Ameliyat ardından normal odaya alınan ve sağlık durumu iyi olan Karagün, en fazla 1 yıl sonra parmaklarını kullanmaya başlayacak.
 
Kırklareli Belediyesi Fen İşleri’nde görevli Yalçın Karagün, önceki gün iftar saati olan 20.59’da basit düzenekle kurulan ramazan topunu patlatmak 4 demir borunun başına geçti. Yaktığı fitilin sonuna kadar yanmadan topun patlaması sonucu Yalçın Karagün'ün sol el parmakları koptu, dizinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen ambulanslarla Kırklareli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karagün, daha sonra ise, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
 
YERİNE DİKMESİ 9 SAAT SÜRDÜ
 
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim servisine alınan Karagün’ün sol elinden kopan parmakları ve avuç içerisindeki hasar, 9 saat süren operasyonun ardından yerine dikildi. Ameliyat ardından tutulduğu yoğun bakım ünitesinden çıkarılan Karagün, yüzünde hasar olmaması için ellerini feda ettiğini anlattı. Kırklareli Belediyesi’nde çalıştığı ve kazanın olduğu akşam nöbetçi olduğunu belirten Karagün,şunları anlattı:
 
"Ramazan topunu patlamak için görevli 5 arkadaşız. O akşam sıra bendeydi. Fitilin kısa olduğunu yaktığım sırada anladım ama hemen patladığı için yüzümü korumak istedim ve sol elimi uzattım. Bir anlamda yüzümde hasar olmaması için elimi ve parmaklarımı feda etmiştim. Ama hastanede doktorlar 9 saat uğraşarak parmaklarımı yerine dikti. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Onlara çok teşekkür ederim, benim feda ettiğim elimi bana geri verdiler."
 
1 YIL SONRA ELİNİ KULLANMAYA BAŞLAYACAK
 
Operasyonu gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serkan Balta ise, operasyonun oldukça başarılı geçtiğini hastanın sağlık durumun çok iyi olduğunu söyledi. Yaklaşık 9 saat süren operasyonda kopan parmakların yerine dikildiğini ifade eden Balta, şöyle dedi:
 
"Hastamız bize geldiğinde elindeki kemikleri ve dokuları tamamen parçalanmış durumdaydı. El içerisindeki damarlarda hasar ve eksiklik vardı. Yaklaşık 9 saat süren bir ameliyat oldu. Bizim açımızdan zor ancak, çok başarılı bir operasyon oldu. Parmakları yerine diktik. Şu an eli fonksiyon görmeye hazır. Birkaç gün hareketsiz kalmasını istiyoruz. Parmakların tuttuğuna emin olduktan sonra rehabilitasyon süreci başlayacak. Hastamız 6 ay 1 sene kadar çok rahat elini kullanamayacak. Şu anda kopma ve hasarlar yüzde 100 ise, biz bunun yüzde 80’inini geri getirdik diyebiliriz."
 
TOP ATILMASI YASAKLANDI
 
Kırklareli Belediye Başkanlığı yaşanan ramazan topu kazasının ardından, iftarda top atılması uygulamasını durdurdu. Kırklarelililer, oruçlarını camilerden yükselen ezan sesleriyle birlikte açıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler