İcra için gittiler ama...

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde yaşayan Ayan ailesinin evine icra dolayısıyla giden icra memurlarının karşılaştıkları manzaranın ardından, aileye yardımlar sürüyor. Salıpazarı ilçesi Tahnal Mahallesi’nde yaşayan Ayan ailesinin dramının ardından ilçe kaymak

İcra için gittiler ama...
Samsun’un Salıpazarı ilçesinde yaşayan Ayan ailesinin evine icra dolayısıyla giden icra memurlarının karşılaştıkları manzaranın ardından, aileye yardımlar sürüyor.
 
Salıpazarı ilçesi Tahnal Mahallesi’nde yaşayan Ayan ailesinin dramının ardından ilçe kaymakamlığının ve belediye başkanının ev yapım sözü sonrası, duyarlı vatandaşlar yardımlarını esirgemiyor.
 
Ramazan Bayramı dolayısıyla çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ailenin yanına giderek yardımlarda bulundu. Ailenin harap haldeki evine giden Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve Salıpazarı Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Ayan ailesine bayram hediyesini de beraberinde götürdü.
 
Ailede bulunan 6 çocuğa bayram hediyesi götüren Başkan Bala ve Başkan Şahin, şok edici manzara karşısında duygulu anlar yaşadılar. Tek göz odada 8 kişinin yaşadığı ahşap evdeki çocuklara ve anne babaya hediyeler veren başkanlar, aileye yapılacak yeni evin takipçisi olacaklarını söylediler.
 
Yardımları bayram gününde zor durumdaki aileye ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Musa Bala, “Ailemizin en başından bu yana istediği talep bellidir. En acil bir şekilde ev istiyorlar. Bu konunun da haberin yapılmasının ardından Kaymakamlık tarafından sözü verildi. İnşallah önümüzdeki kış ayına yetişecek. Önümüzdeki ayın evin yapımına başlanacağı söylenildi. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Sosyal devlet anlayışı içerisindeki bir sisteme dahiliz. Elbette bu aileden başka yardıma muhtaç bilemediğimiz vatandaşlarımız da vardır. Bizlerde duyarlı insanlar olarak bu vatandaşlar tespit ettiğimizde yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Onların her gününde yanlarında olmaya çalışacağız. Türk insanını diğer devletlerden ayıran tek unsur duyarlı olmaktır. Vicdan sahibi olmamızdır. Burada elimizden geldiğince yardımlarda bulunmaya çalıştık. Çocuklarımızı bu bayram gününde sevindirdik. Ailenin durumuna baktığımız da duygulanmamak imkansız. Bizler buraya yapılan evin en yakından takipçisi olacağız. Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yardımlarından ve desteklerinden dolayı Başkan Bala’ya teşekkür eden Ayan ailesi en kısa sürede çocuklarının rahatlıkla ders çalışabileceği bir eve geçmeyi hedeflediklerini yinelediler.
 
Ailedeki 5 çocuğun ardından 1 haftalık bebeğin de eklenmesiyle evdeki nüfusun çocuk sayısının arttığını söyleyen anne Zehra Ayan, “Kış aylarında çok zorlanıyoruz. Yetkililer ev sözü verdi. Teşekkür ederiz. Kış ayı gelmeden evimizin yapılmasını istiyoruz. Bizlere yardım eden tüm duyarlı vatandaşlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
Aileyi ziyaretin ardından Şoförler Odası Başkanı ve yönetimi Ayan ailesine bir yardımda daha bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam