Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında yaşı kaç olursa olsun tüm öğretmenlerin ellerinden öptüğünü ifade etti. “Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz” diyen Gümrükçüoğlu, bir de ilkokulda unutamadığı öğ

Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında yaşı kaç olursa olsun tüm öğretmenlerin ellerinden öptüğünü ifade etti. “Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz” diyen Gümrükçüoğlu, bir de ilkokulda unutamadığı öğretmeni ile ilgili anısını anlattı.

HEPİMİZ ÖĞRETMENLERİN ESERİYİZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayımladığı mesajla tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı. Mesajında, “Annemizin babamızın ilkokul çağına geldiğimizde bizleri teslim ettiği, bizlere sadece öğreten değil; aynı zamanda eğiten, bizlere hem bilim, hem de insanlık aşılayan, iyi birer insan olarak ülkemizin milletimizin ve bütün insanlığın hizmetinde olmamızı sağlayan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü gönülden kutluyorum” ifadelerini kullanan Gümrükçüoğlu, “Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz. Okul çağına başladığımızda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, her öğrencisinin geleceğini düşünen, modern bilim ve teknolojinin yanı sıra iyi birer insan, topluma yararlı bireyler olmamız mücadele eden başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ahirete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aktif öğretmenlik hayatının ardından emekli olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Şuanda görevlerini ifa etmekte olan öğretmenlerimizin de bütün meslek hayatları boyunca öğrencileriyle; aileleriyle, huzurlu, hayırlı, uzun ömürle birlikte eğitim camiasına katkılarını diliyorum. Bütün öğretmenlerimizin; yaşı genç olsun, bizimle yaşıt veya bizden yaşlı olan olmak üzere hepsinin bu kutsal vazifelerinden dolayı ellerinden saygılarımızla öpüyoruz” diye konuştu.

ÖĞRETMENİMİN FEDAKÂRLIĞINI UNUTAMIYORUM

Konuşmasında unutamadığı ilkokul öğretmeni ile olan anısını da anlatan Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Bu vesileyle öğretmenler günümüzle ilgili bir anımdan da bahsetmek istiyorum: Ben Trabzon’umuzda o zamanki ismiyle Cudi Bey İlkokulu’nda eğitim hayatıma başlamıştım. Öğretmenlerimizin bize gösterdiği şefkat ve yakınlıkla onları çok seviyor çok sayıyordum. Oya öğretmenim vardı, ilk öğretmenimdi kendisi. Sonradan babamın yine Trabzon’da Yalı Mahallesi’nde bir ev edinmesiyle o zamanki ismiyle Cumhuriyet İlkokulu’na, şimdiki ismiyle Kaledibi İlkokulu’na geçmiştim. Bu geçişle, çok bağlı olduğum Cudi Bey İlkokulu ve çok sevdiğim saydığım Oya öğretmenimden ayrılmam bana çok çok zor gelmişti. Hiç unutmuyorum, Oya öğretmenim tüm öğretmenler gibi sadece beni eğitmiyor ama bütün öğrencilerini de hem eğitip hem öğretiyordu. O öğretmenimin yeni okuluma alışabileyim diye birkaç gün benimle birlikte büyük bir özveride bulunarak Cudi Bey İlkokulu’ndan Cumhuriyet İlkokulu’na (Kaledibi İlkokulu’na) beni elimden tutup götürdüğünü ve nasıl şefkat gösterdiğini bugünkü sıcaklığıyla hatırlıyorum. Ömrüm boyunca da unutamayacağım.”

ÖĞRETMENİMİZİN HAYATIMIZDAKİ YERİ YADSINAMAZ

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini, “Bütün öğretmenlerimizin bu anlayışla bütün öğrencileri kucaklayıp, anneleri ve babalarıyla birlikte onların iyi birer insan, iyi birer bilim adamı, kültürlü birey, tüm toplumunu seven sayan bir insan olarak yetiştirmek için gösterdiği fedakârlıkları hiç birimiz hiçbir zaman unutmayalım. Onların hayatımızdaki yeri; onların toplumumuzun, milletimizin, ülkemizin hayatındaki yeri hiçbir şekilde yadsınamaz. Hepsinin tekrar saygıyla ellerinden öpüyorum” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler