Hem anne hem baba oldu!

Erzurum’da “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” yazılı el arabasıyla hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve maddi imkansızlık nedeniyle eşi tarafından terk edilen 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.Erzur

Hem anne hem baba oldu!

Erzurum’da “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” yazılı el arabasıyla hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve maddi imkansızlık nedeniyle eşi tarafından terk edilen 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

Erzurum’da Merkez Yakutiye Semti Edip Somunoğlu Mahallesi’nde yaşayan Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık bebeği ile hayatını geçindirmek için hurdacılık yapıyor. Eşinin kendisini terk etmesi üzerine 10 aylık bebeği Furkan’ı tezgahına koyarak hurda toplayan çaresiz baba, sefaletin geldiği son boyutu gözler önüne seriyor.

Senelerdir sanayi bölgesinde bulunan Edip Somunoğlu Mahallesi’nde yaşadığını belirten Tekdemir, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eşinin kendisini terk ettiğini söyledi. 10 aylık bebeği Furkan ile ortada kaldığını ifade eden çaresiz baba, hayatını geçindirmek için hurda toplamaya gittiğini dile getirdi. Akrabası, komşusu olmadığı için çocuğuna kimseye bırakamadığını aktaran Tekdemir, mecburen hurda toplamaya bebeği ile birlikte gittiğini belirtti.

Tekdemir, “Ben çaresiz bir babayım. Karım beni elektrikler kesildiği için maddi olanaklarım olmadığı için terk etti. O da haklı. Bir şey diyemiyorum. 10 aylık çocuğum ile birlikte ortada kaldım. Akrabam, komşum, Allah’tan başka güvenebileceğim kimsem yok. Bende hurdaya giderken çocuğumu tezgâha koyup götürüyorum. Furkan’ın süt parasını çıkarsam yeter. Ben aç kalsam da olur” şeklinde konuştu.

10 aylık bebeği için uygun şartların yerine getirilmesini isteyen Tekdemir, sosyal, yiyecek, maddi ve içecek yardımı beklediğini kaydetti. Tekdemir, “Ben artık kendimden vazgeçmişim. Çocuğum için yaşıyorum. Onu büyütmek, askere göndermek, büyümesini izlemek istiyorum. Bana yardım edin. En azından çocuğumun süt parasını karşılasınlar. Devletten yardım istiyorum. Her gün hurda toplamaya gidiyorum. Çocuğum aç kalmasın diye. Bazen komşular yardım ediyor ama nereye kadar. Bize sahip çıkın” dedi.

“YAŞAMAK BU DEĞİL KADERİMSE ÇEKERİM”

Hurda toplamak için çıktığı tezgahının önüne “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” diye yazı yazan Tekdemir, her şeye rağmen haline şükrettiğini söyledi. İnsanların kendisine yukarıdan baktığını ve hurda toplamaya mecbur olduğunu ifade eden Tekdemir, “Bir tane tezgahım var. İyi kötü gidiyor. Çok eskidi. Çocuğumu önüne koyuyorum gidiyorum. Günde 10 kilometre rahat yürüyorum. Buna mecburum. Her şeye rağmen yaratana şükrediyorum. Tezgahın önüne yaşamak bu değil kaderimse çekerim yazdım. Allah benden daha kötülerine yardım etsin” dedi.

Erzurum’da Merkez Yakutiye Semti Edip Somunoğlu Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık bebeği ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Elektriksiz evde gaz lambasıyla hayatını geçindirmeye çalışan Mirsevdi Tekdemir, eşinin bir an evvel evine dönmesini istedi. Eşinin geçim sıkıntısı yüzünden evi terk ettiğini ifade eden Tekdemir, “Suyumuzu kestiler, gidip takside bağlattım ödemeye çalışıyorum. Elektriğimizi kestiler ona bir şey yapamadım. Bunun üzerine eşim evi terk edip gitti. Çocuğumla perişan olduk. Lütfen artık geri dönsün bu kırgınlığı uzatmayalım. Arada çocuğumuz var. Çalışıyorum elimden geleni yapıyorum. En azından kimseye muhtaç etmiyorum” şeklinde konuştu.

c49909b5-7c05-4f0d-8033-f92ae04d60b2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam