Helal olsun sana! Şehit ailesi için...

Fransa'da yaşayan sıva ustası Ali Dal, Eskişehir'deki evini Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine bağışladı.  Duygulanıp gözyaşları döken sıva ustası hatıra olarak bir de sıva işlerinde kullanılan 'mala' hediye

Helal olsun sana! Şehit ailesi için...
Fransa'da yaşayan sıva ustası Ali Dal, Eskişehir'deki evini Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine bağışladı. 
 
Duygulanıp gözyaşları döken sıva ustası hatıra olarak bir de sıva işlerinde kullanılan 'mala' hediye etti.
 
Yaşanan olay sosyal medyada da büyük yankı buldu. Sıva ustası için yorum yağdı.
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında bir araya gelen Aydoğdu  ile Dal aileleri, duygusal anlar yaşadı. Vali Balkanlıoğlu, Ali Dal ve ailesine gösterdikleri örnek davranıştan  dolayı teşekkür etti. 
 
Kendilerine ulaşan Dal'ın şehit Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesinin  evini televizyonda görmesi üzerine çok etkilendiğini dile getiren Balkanlıoğlu,  Dal'ın Eskişehir'deki evini Aydoğdu'nun ailesine bağışlamak istediğini anlattı. 
 
 
Kendilerinin de Dal ailesini kente davet ettiklerini bildiren  Balkanlıoğlu, "Bizi kırmayıp geldiler. Böyle örnek davranışlar inşallah bizlere  ve Türk milletine örnek olur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 
 
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
 
Fransa'da 27 yıldır yaşayan üç çocuk babası Dal, gazetecilere açıklama  yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre konuşmakta güçlük çeken Dal,  şehidin evinin durumunu gördüğünde çok etkilendiğini söyledi. Zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemenin önemli olduğunu  vurgulayan Dal, şöyle konuştu: 
alidal.jpeg
 
EVLERİNİ GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM 
 
 "Şehidimizin cenazesinde evini gördüm, gerçekten çok duygulandım.  Durulacak gibi değildi. Ailemle konuştum ve Eskişehir'deki evimizi bağışlamaya  karar verdik. Zaten senede birkaç günlüğüne gelip kullanıyorduk. Şehit bizim  şehidimiz, Allah bize yine verir. Önemli olan böyle zor günlerde birlik ve  beraberlik sergilemek." 
 
Konuşmaların ardından Ali Dal, evin tapusunu şehit eşi Esra Aydoğdu'ya  verdi. Bu sırada Aydoğdu'nun da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. 
 
 
TWITTER'DA YORUM YAĞDI
 
Yaşanan olay sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. İşte yapılan bazı yorumlar:
 
-Dünyanın en zengin adamı Bu sıvacıdır.. Ruhu aç değil...
 
-Şehit eşi ve doğmamış çocuğuna ev hediye eden Fransa'da sıvacılık yapan 38 yaşındaki Ali Dal, ADAM sensin işte.. Allah razı olsun.
 
-Diyarbakır saldırısında şehit olan astsubay'ın ailesine ev bağışlayan sıva ustası Ali Dal , Allah senden bin kere razı olsun adamsn insansın
 
-kim nederse desin adamin dibi bu adam olsa gerek
 
-Demek ki hala iyi insanlar varmıs bu ülkede sıva ustası adam gibi adam sayın Ali Dal beni çok duygulandırdı şehit ailesine evni bağışlayarak
 
- Rabbim senden razı olsun gönlü zengin insan
 
- Evini şehit ailesine bağışlayan sıva ustasını görünce hala umut var diyorum

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler