Hayvanseverleri ayağa kaldıran korkunç görüntü!

Kütahya hayvan barınağında yavru bir köpeğin diğer köpekler tarafından parçalamasına ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu özür diledi.

Hayvanseverleri ayağa kaldıran korkunç görüntü!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye  Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki, aç kalan köpeklerin birbirini yediği iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.


Saraçoğlu, Kütahya-Eskişehir karayolu yakınındaki hayvan bakımevinde,  Kütahya Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Sunay Birsen ve dernek üyeleriyle  birlikte incelemelerde bulundu.

Aç kalan köpeklerin birbirini yediği iddialarıyla ilgili sosyal  medyada yayınlanan görüntülerin ardından belediye olarak soruşturma  başlattıklarını belirten Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara  duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Hayvanseverleri ayağa kaldıran korkunç görüntü!


Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Saraçoğlu,  şöyle konuştu: "Böyle bir olaydan dolayı bir belediye başkanı olarak çok üzgün  olduğumu belirtmek isterim. Bundan sonra böyle bir durumun olmaması için gerekli  çalışmaların ve düzenlemenin yapılacağına dair söz veriyorum. Bununla ilgili özür  dilemek gerekirse özür dilerim. Ama  sorumlu arkadaşlarla ilgili soruşturmanın  açıldığını belirtmek isterim. Bir süre önce barınakta istemediğimiz bir olayla  karşılaştık. Bir köpeğimiz maalesef itlaf oldu. Bir köpek, diğer köpekler  tarafından boğuldu mu, ne oldu bilemiyoruz. Bununla ilgili derhal bir soruşturma  açtık."

Saraçoğlu, barınağın büyütülmesi için yatırımlar yapıldığına işaret  ederek, "Burada 3 veteriner ve 8 çalışanımızla görev ifa ediyoruz. 350 köpeğimizi  burada bulundurabiliyoruz. Barınağın büyütülmesi için çalışmalarımız devam  ediyor. Aynı bölgede bundan 10 gün önce 2 milyon 450 bin liraya mal olacak bir  barınağın ihalesini yaptık." ifadelerini kullandı.

Kütahya Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Sunay Birsen de  duyarlığı sebebiyle Başkan Saraçoğlu'na teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam