Hangi Mevsimde Nereye Gidilir?

Ama bazı şehirler, bazı mevsimlerde o kadar başkadır ki, illa o mevsimde bir görmek gerekir. Seyahat etmeye karar verip, nereye gideceğinize karar veremediğinizde, bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Bulunduğunuz mevsimde hangi şehir en güzel günlerini y

Hangi Mevsimde Nereye Gidilir?


Ama bazı şehirler, bazı mevsimlerde o kadar başkadır ki, illa o mevsimde bir görmek gerekir. Seyahat etmeye karar verip, nereye gideceğinize karar veremediğinizde, bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Bulunduğunuz mevsimde hangi şehir en güzel günlerini yaşıyor bakalım. Sizler için mevsimlere göre seyahat rotası hazırladık.

1. Ocak

Ülkemizde kış mevsiminin yaşandığı Ocak ayında, soğuk havadan kaçıp sıcak bir yerlere gitmek istenir genellikle. Bu amaçla, ılıman iklimin hüküm sürdüğü, Hawaii, Bahamalar ve Senegal güneşin tadını çıkarmak isteyenler için en iyi seçeneklerdir. Bununla birlikte Avrupa’nın çeşitli kayak merkezleri de, kış tatili için yoğun talep görmektedir. Ülkemize yakın konumu ile Bulgaristan’ın Bansko Kayak Merkezi, ilk tercih edilebilecek yerlerden biridir. İsviçre’nin Alpleri ise en iyi kayak seçenekleri arasında yer alıyor.

2. Şubat

Şubat ayında ülkemizde soğuk hava etkisini sürdürürken, yazın halen sürdüğü kurak iklime sahip Meksika ve Senegal sıcak bir tatil için tercih edilebilir. Denizin tadını çıkarmak için Batı Afrika sahilleri de seçenekler arasında yer almaktadır. Şubat ayının en ilgi çekici ziyaret noktası şüphesiz ki Meksika’dır. Meksika’nın başkenti olan Mexico City, Aztek medeniyetinin topraklarında bulunan oldukça ilgi çekici bir şehir. Sıcak havadan da faydalanarak harika bir kültürel gezi gerçekleştirebilirsiniz. Uçak bileti alıp hazırlıklara başlamadan önce ulaşım detaylarını incelemelisiniz. Mexico city’ye ülkemizden aktarmalı olarak ulaşım mümkün oluyor ancak.

3. Mart

Ülkemizde ilkbaharın habercisi olan mart ayında, Kuzey Afrika çöllerinde gezintiye çıkmak için de en uygun zamanlardır. Bu bölgeye yapacağınız bir seyahat için en uygun zaman Mart ayı olacaktır. Ayrıca yurtdışı seyahati için bu zamanlarda Rio Karnavalını da göz önünde bulundurmalısınız. Dünyanın en büyük karnavallarından biri olan Rio karnavalına katılmak için biraz erken karar vermek gerekiyor. Böylece ucuz uçak bileti yakalayabilirsiniz. Aksi takdirde festival sebebiyle uçak bileti fiyatları oldukça yükseliyor. En uygun fiyatlar için www.ucakbileti.com.tr ‘den faydalanabilirsiniz. Son olarak Mart ayında tercih edilebilecek, farklı bir varış yeri de Dubai’dir. 

4. Nisan

Nisan ayı, tam anlamıyla uzak doğu gezileri için ideal zamandır. Başta Tibet olmak üzere, Hong Kong, Tayland, Singapur ve Çin tam da bu ayda ziyaret edilmelidir. Japon adalarında, nisan ayı itibariyle kiraz ağaçları açmaya başlıyor ve her yerde pembe çiçeklerin görüldüğü rüya gibi bir süreç başlıyor. Sakura olarak adlandırılan ağaçların yarattığı büyüye katılmak için bu ay içerisinde Uzakdoğu gezisi yapabilirsiniz.

5. Mayıs

Ülkemizde ılık bahar günlerini yaşadığımız mayıs ayında, Britanya adaları ve Kuzey Avrupa sert soğuklarını geride bırakmış ve geziye müsait bir iklime bürünmüş olur. Aynı zamanda Orta Amerika ve Karayipler, sonbahara kadar sürecek olan yoğun yağışların etkisi altına girdiği için tercih edilmeyecek rotalar olarak dikkat çekiyor ve gündemden düşüyor. Balkanlar ve İtalya’da mayıs ayında seyahat edilebilecek diğer seçeneklerdir. Özellikle Roma için en uygun aylardan biridir mayıs.

6. Haziran

Haziran ayında beyaz geceler seçeneği varken, diğer seyahat rotaları düşünülmemeli bile. Rusya’da St. Petersburg ve Moskova’yı da kapsayan beyaz geceler turu harika olacaktır yılın bu zamanında. Haziran ayında güneşin kısa sürede batması sebebiyle oluşan harika zamanların tadını çıkarabilirsiniz bu ülkede. Özellikle 21 Haziran öncesindeki 15 günlük süreç bu gezi için en ideal zamanlardır. Eğer beyaz geceler dışında bir seçenek arıyorsanız, 29 Mayısta başlayarak 29 Hazirana kadar süren Singapur alışveriş festivalini yakalayabilirsiniz.

7. Temmuz

İrlanda ve Britanya adalarında, temmuz ayında yağmurlar tamamen bitmiş olur. Buda bunaltmayan hafif bir sıcaklık ve keyifli bir gezi anlamına eliyor. Özellikle bu bölgeleri ziyaret etmek istiyorsanız, en uygun zaman temmuz ayıdır. Bununla birlikte Avrupa geneline yapılacak kültürel geziler için de çok uygun bir dönemdir. Temmuz ayında çok sayıda seyahat seçeneği bulunuyor. Gerisi sizin seçim kriterlerinize kalıyor. Temmuz ayında Avrupa dışı bir seyahat içinse Kenya ve Tanzanya düşünülmelidir. Bu dönem safari turları için idealdir. Çünkü antilopların Massai nehrini aşıp kuzey Serengeti ’nin yamaçlarına doğru yolculuk ettiği zamandır. Ayrıca diğer vahşi hayvanları da görme şansınızın en yüksek olduğu dönemdir. Safari meraklısı olanlar bu zamanları kaçırmamalıdır.

8. Ağustos

Ağustos ayında Kenya ve Tanzanya’da safari sezonu halen sürmektedir. Temmuzu kaçıranlar bu dönemde halen safariye çıkabilir. Ağustos ayında özellikle Amerika’nın güneyinde fırtına mevsimi başladığı için seyahatinizi planlarken bu durumu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Ağustos ayı için bir öneri de İskandinavya ve Fiyordlar’dır. Bu dönem, bu bölgeyi gezmek için çok uygun hava şartlarına sahiptir. Gezmeyi hem kolaylaştıran hem de keyifli hale getiren bir iklim görülür. Doğu Afrika’ya gitmek isteyenler için de eylülde bu bölgede yağmur mevsimi başlayacağı için, Ağustos ayı son fırsattır.

9. Eylül

Yaz sıcaklıklarının kırılmaya başladığı eylül ayı Amerika ve Avrupa için uygun bir dönemdir. Londra’nın puslu havasından hoşlananlar için ise eylül uygundur. Çünkü henüz yağmurların hafif olduğu ve şehir içinde gezmeye müsait olduğu bir aydır. Ayrıca Üsküp ve Saraybosna gibi Balkan şehirlerini görmek için de Eylül ayını tercih edebilirsiniz. Sonbaharın hüznünü taşıyan huzurlu Osmanlı şehirleri göreceksiniz bu dönemde Balkanlar’da.

10. Ekim

Ekim ayı, ilkbaharın güney yarım küreye geçiş dönemidir. Bu sebeple Maldivler, Sidney ve Melbourne bu dönemde görülmelidir. Temmuz ayında safari turu yapamamış olanlar, Ekim ayındaki son fırsatı değerlendirilebilir. Antilop sürüleri temmuz ayında gittikleri istikametin tersinde yolculuk etmeye başlıyorlar bu dönemde.

11. Kasım

Kasım şiddetli soğuklar başlamadan Avrupa turu yapmak isteyenlerin tercihi oluyor genellikle. Özellikle orta ve kuzey Avrupa’yı görmek için uygun bir dönemdir. Özellikle Paris, Lüksemburg, Amsterdam, Brüksel ve Dresden bu ay içerisinde ziyaret edilebilir merkezlerdir. Avrupa yönlü bir seyahat düşünmeyenler için ise bir diğer seçenek Uzak Doğu’dur. İklimin müsait olduğu, keyifli bir gezi geçirmenize elverişli bir dönem olacaktır Uzak Doğu için.

12. Aralık

Aralık ayı, Bali, Singapur ve Tayland için altın zamanlardır. Çünkü bu dönemde Muson yağmurları henüz sona erdiği için hem gökyüzü hem deniz mavinin en güzel tonuna sahiptir. Denize girmek için Karayipler ‘in kuzeyi, küba ve Jameika da çok uygundur bu dönemde. Ama sıcak bir seyahat planlamıyorsanız, Noel döneminde bir ay boyunca ışıl ışıl olan Avrupa şehirlerini de tercih edebilirsiniz. Avrupa’ya daha önce seyahat etmiş olsanız da bu dönemde de görmeniz önerilir. Ayrıca Kanada için de çok uygun zamanlardır. Ağustos ayında ertelediğiniz Güney Amerika seyahatinizi de Aralık ayında yapabilirsiniz. “Dünyanın Dibi” ni görmek isterseniz, Peru ve Ekvator’a uzanan bir seyahat çok keyifli olacaktır.

Yeni yıl kutlamalarından bahsetmeden olmaz. Yeni yıl Avrupa ülkelerinde ışıl ışıl, eğlenceli ve soğukken, Brezilya’da sahilde sıcacık iklimde kutlanıyor. Ayrıca Avustralya’yı görmek için de daha iyi bir fırsat olamaz. Sicilya’da ise sokak kutlamaları ve havai fişek gösterileri, dünyaca ünlüdür. Tamamen nasıl bir kutlamanın içinde bulunmak istediğinize göre seçiminizi yapabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam