Hamsi yüzünü gösterdi!

Karadeniz Bölgesi’nde havaların hissedilir derecede soğumasıyla birlikte hamsi de kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Balıkçılar, hamside görüntünün sevindirici olduğunu belirtirken, tuzlama için zamanın uygun olduğunu söylüyorlar.    Türkiye'nin en

Hamsi yüzünü gösterdi!
Karadeniz Bölgesi’nde havaların hissedilir derecede soğumasıyla birlikte hamsi de kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Balıkçılar, hamside görüntünün sevindirici olduğunu belirtirken, tuzlama için zamanın uygun olduğunu söylüyorlar. 
 
Türkiye'nin en önemli balıkçılık şirketlerinden olan Denizer Balıkçılık'ın sahibi Recep Denizer, bu sezon hamsinin önceki yıllara oranla 20 gün önceden geldiğini belirtirken, görüntünün sevindirici olduğunu söyledi.
 
Bugünlerde hamsinin bol çıktığını belirten Denizer, “Hamsi birkaç günden beri bol çıkıyor. Daha evvelki yıllarda bugünlerde başlanması gereken hamsi bu sezon 20-25 gün öncesinden başladı. Çok şükür gidişat iyi. İnşallah bundan sonra da deniz suyu sıcaklığının soğumasıyla beraber daha da bol olacağını düşünüyoruz. Fakir fukaranın yiyeceği olarak ucuz, uygun satılan hamsi bizi de mutlu ediyor. Bol olsun istiyoruz, bütün herkes yesin istiyoruz. Hamsi, özellikle iki günden beri bol çıkıyor . Bunun da sebebi deniz suyu sıcaklığının her geçen gün azalmasıyla birlikte bölünmüş, parça parça olan hamsiler soğukla beraber toplanmaya başlanıyor. Bundan sonra havalar iyice soğursa yani 10-12 derecelere kadar düşerse daha fazla olacağını düşünüyoruz. Bu sezon palamut olmadı ancak hamsinin bol olması balıkçının yüzünü biraz olsun güldürdü. Bundan sonra da iyi olacağını düşünüyoruz. Sinop’tan Hopa’ya kadar bütün karasularımızda hamsi var. Görüntü bunun devamının olacağıdır” dedi.
 
Öte yandan tezgahlarda kilosu 3-5 TL arasında satılan hamsi vatandaşlar tarafından tercih edilirken, balıkçılar tuzlama için uygun zaman olduğunu belirtiyorlar.
 
1-675.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler