Hakkari'de 5 terörist öldürüldü

Dün 7 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken 1 terörist yakalandı. Bu arada Irak'ın kuzeyinden Türk askerine bölücü teröristler tarafından ateş açıldı, angajman kuralları gereği karşılık verildi. Teröristler Şırnak-Cizre karayolunu yapan firmaya ait 2

Hakkari'de 5 terörist öldürüldü

Dün 7 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken 1 terörist yakalandı. Bu arada Irak'ın kuzeyinden Türk askerine bölücü teröristler tarafından ateş açıldı, angajman kuralları gereği karşılık verildi. Teröristler Şırnak-Cizre karayolunu yapan firmaya ait 28 aracı yaktı.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre güneydoğuda dün meydana gelen terör olayları şöyle:

-Hakkâri/Yüksekova İlçesi Kamışlı Köyünde, yola El Yapımı Patlayıcı düzeneği yerleştirmekte olan, Bölücü Terör Örgütü mensubu beş terörist, yapılan operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi.

-Şırnak/Uludere, Karaçalı bölgesinde bulunan emniyet unsurlarına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunuldu, ilgili angajman kuralı ve meşru müdafaa kapsamında saldırıya karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri sona erdi. Bölgede yapılan aramada, iki adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği bulundu ve yerinde imha edildi.

-Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Iğdır / Merkez Korhan Köyü'nde, Iğdır-Doğubayazıt karayolu trafiğe kapatıldı, bir LPG tankeri gasp edildi ve Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesi önünde El Yapımı Patlayıcı düzeneği ile patlatıldı. Olayda, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

-Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Muş / Merkez İlçe Kızılağaç Köyünde, Van-Elazığ seferini yapan yük treninin geçişi esnasında, demiryoluna döşenen El Yapımı Patlayıcı patlatıldı. Olay sonucu, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı, 4-5 vagonda hasar meydana geldi. Söz konusu tren, sekiz vagon ve 13 personel ile, Bingöl / Kale İstasyonuna intikal etti.

-Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak / Merkez İkizce Köyünde, Şırnak-Cizre karayolunu yapan firmaya ait 28 adet araç yakıldı..

-Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Batman / Sason İlçesi Karameşe Köyü bölgesinde bulunan bir GSM Baz istasyonu, patlayıcı madde ile imha edildi.

-Bölücü Terör Örgütü mensubu 6-7 terörist tarafından, Batman

/ Hasankeyf İlçesi Kesmeköprü Köyü bölgesinde, bir İnşaat Firmasına ait iki adet su tankeri yakıldı.

-Irak Kuzeyinde faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensubu yedi terörist, Şırnak / Silopi'de, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

-Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler