Hakkari-Çukurca karayoluna döşenen mayınlar imha ediliyor

Dün sabah saatlerinde PKK’lılar tarafından 7 değişik noktada tuzaklar döşenerek kapatılan Çukurca-Hakkari karayolunda mayın araması yapan jandarma ekipleri, uzaktan kumandalı iki tuzağın patlatılması sonucu yara almadan kurtulmuşlardı. Hakkari-Çukurca ara

Hakkari-Çukurca karayoluna döşenen mayınlar imha ediliyor

Dün sabah saatlerinde PKK’lılar tarafından 7 değişik noktada tuzaklar döşenerek kapatılan Çukurca-Hakkari karayolunda mayın araması yapan jandarma ekipleri, uzaktan kumandalı iki tuzağın patlatılması sonucu yara almadan kurtulmuşlardı. Hakkari-Çukurca arasındaki 89 kilometrelik karayolunun her 10 kilometresinde bir mayınların döşendiği tespit edildi. Çukurca karayolunun yeniden açılmasının zaman alacağı belirtilirken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterlerin desteğiyle mayınlı tuzakların imha edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

YER YER ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunun Doğanlı köyü yakınlarında PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında ise sabah saatlerinde çatışma yaşandığı belirtildi. Halen kapalı olan Çukurca karayolunun yeniden ulaşıma açılması için havadan ve karadan operasyon başlatılarak mayınların bir an önce temizlenmesi için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

10 GÜMRÜK PERSONELİNDEN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan, Yüksekova’dan Çukurca ilçesine gitmekte olan 10 gümrük personelinin içinde bulunduğu minibüsün PKK’lılar tarafından alıkonulmasının ardından güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ediyor. Gümrük personellerinden haber alınamazken, Üzümlü Sınır Kapısı’ndaki işlemlerin ise durduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler