Habere gittiler haber oldular

Muş’un Hasköy ilçesinde, hasta kurtarma çalışmasını görüntülemek isteyen gazeteciler, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Yaklaşık dört saat mahsur kalan gazeteciler, iş makineleriyle kurtarıldı.Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde sekizinci çocuğuna ham

Habere gittiler haber oldular

Muş’un Hasköy ilçesinde, hasta kurtarma çalışmasını görüntülemek isteyen gazeteciler, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Yaklaşık dört saat mahsur kalan gazeteciler, iş makineleriyle kurtarıldı.

Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde sekizinci çocuğuna hamile olan ve doğum sancıları artan Sema Kaygın’ın (33) akrabaları, 112 Acil Servisi arayarak ambulans istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapanması üzerine bölgeye İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından iş makineleri yönlendirildi.

Hasta kurtarma çalışması görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA), Anadolu Ajansı (AA), TRT ve Cihan Haber Ajansı muhabirlerinin içerisinde bulunduğu araç da, Koğuktaş ile Koçköy köyleri arasında kara saplandı. Kendi imkanlarıyla araçlarını saplandıkları yerden çıkaramayan gazeteciler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür’ü arayarak yardım istedi. Mahsur kalan gazetecilerin yardımına ilk olarak Koğuktaş Köy Muhtarı Ebubekir Şengel gelirken, Koğuktaş köyünde yol açma çalışması yapan iş makineleri de gazetecileri kurtarmak için bölgeye hareket etti. Yaklaşık 4 saat mahsur kalan gazeteciler, iş makinelerinin yolu açmasıyla kurtarıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Koğuktaş Köyü Muhtarı Ebubekir Şengel, "Biz de doğum hastası vardı. Akşamdan beri gazetecilerimiz gelmeye çalıştılar ama kar dolayısıyla köyün yakınlarında mahsur kaldılar. Şu an ekipler yola çıkmış ve buraya doğru geliyor" diye konuştu.

Öte yandan, 112 ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından Koğuktaş köyünden alınarak Muş Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan Sema Kaygın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler